DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.


DOBRO NAM DOŠLI !DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 Zašto kultura?!

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Zašto kultura?!   Sre Sep 12, 2012 8:06 am

Kultura u Srbiji, čiji je nezavidan položaj posebno otežan poslednjih godina u uslovima ekonomske krize, nije bila atraktivna tema za političke stranke u nedavnoj predizbornoj kampanji, a resor kulture gotovo se ne spominje ni u aktuelnim pregovorima o formiranju nove vlade.

Pitanje sudbine kulture i umetnosti pokušala je da pokrene u jeku predizborne kampanje Asocicijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), organizujući seriju tribina o kulturnoj politici, a kampanju koja ukazuje na potrebu za kulturom u društvu, posebno u periodu ozbiljne ekonomske krize, pokrenula je i Kancelarija Tačka kulturnog kontakta (TKK) Srbije koja deluje pri Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva kao informativna tačka za program “Kultura 2007-2013” Evropske komisije.

“Dužni smo da kažemo političkim organima odlučivanja zašto je kultura važna u Srbiji”, poruka je kampanje “Zašto kultura?" Kancelarije TKK koja ukazuje da je smisao kulture i umetnosti posebno dragocen u društvima pod pritiskom tranzicije, te da je kriza objektivan problem, ali da je gubitak kulture mnogo opasniji.

“Kultura je ono za šta bi trebalo da se bori svaka vlada i svaka politička opcija uprkos finansijskim krizama”, poruka je kampanje “Zašto kultura?", koja ukazuje i da bi to naizgled banalno ili trivijalno pitanje svako sebi trebalo da postavi.

“Dobijeni odgovor je savim jasan, pa ga, onome koji gaji sumnju, svako može rastumačiti”, navela je Kancelarija TKK, ističući da kultura, između ostalog, daje jedinstveni identitet pojedincu i posebnost zajednici.

“Kultura predstavlja moralne vrednosti ljudi u društvu. Centar interesa kulturne politike EU je građanin - budite glas Srbije koji priznaje ulogu umetnosti i kulture u razvoju našeg evropskog društva. Kroz mobilizaciju i profesionalni razvoj sektora otvorite oči nosiocima politika na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Najveći potencijali kulturnog sektora su kreativnost i inovacija, a njihov glavni zadatak je da naglase ulogu kulture u društvu, kao jednog od najbitnijih elemenata društvene transformacije. Kroz kontinuirani dijalog sa aktuelnim politikama, moguće je inkorporirati kulturnu dimenziju u sve političke programe; domaći organi vlasti (ministarstva, sekretarijati, lokalne samouprave) moraju biti sposobni da prepoznaju i voljni da priznaju značaj učešća kulturnih institucija iz Srbije u evropskim projektima.

Ono što se, izgleda, zaista menja je zapravo rastuća svest Srbije o sopstvenom kulturnom licu, o njenom strateškom nedostatku na ovom području i nedostatku jasne kulturne politike i resursa. Kulturni senzibilitet, podsticanje kulturne saradnje i izgradnja kapaciteta, demokratizacija kulturne politike i programi za rešavanje važnih pitanja biće neophodni za uspeh procesa dalje evropske integracije”, poruka je kampanje “Zašto kultura?”

Kancelarija TKK podseća u tom kontekstu i na reči Albera Kamija, ali i muzičara Merilina Mensona.

“Mi smo izgnali lepotu, Grci su ustali na oružje zbog nje. To je prva razlika, ali koren joj je dubok. Grčka misao se uvek zaklanjala iza pojma Granice. Ona ništa nije isterivala do kraja, ni svetinju, ni razum. Ona je svemu dala svoj deo, uravnotežujući svetlost senkom”.

Alber Kami, Leto, Jelenino progonstvo
(prevela Ivanka Marković)

“U ovakvoj kulturi odgajate vašu decu. Nemojte se iznenaditi ako vam se to obije o glavu”.

Merilin Menson

(SEEcult.org)


Kultura spaja ljude!
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Pet Sep 14, 2012 7:20 am

Sedam pisaca na rezidencijalnom boravku u Mokrinu


BEOGRAD - Sedam značajnih pisaca iz šest zemalja od sutra do 25.septembra biće prvi učesnici rezidencijalnog boravka u Mokrinu u Kući na Ravnom Bregu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u „Arhipelagu”.

Ova beogradska izdavačka kuća u saradnji sa preduzećem Terra Panonica organizuje prvi rezidencijalni boravak pisaca u Srbiji, način poznat i veoma raširen u svetu jer podstiče književnu i kulturnu razmenu. „Nama je ovo prva sezona, pozvali smo ugledne književnike koji imaju kreativni potencijal, u naponu su stvaralačke snage, sve im obezbedili kako bi na miru stvarali, njihova je jedina obaveza da napišu priču na zadatu temu” rekao je urednik „Arhipelaga” Gojko Božović.

Rezidencijalni boravak značajnih pisaca iz jugoistočne Evrope biće organizovan u Kući na Ravnom Bregu, jednoj od najlepših kuća na svetu koja je deo jedinstvenog kulturno-turističkog kompleksa u Mokrinu, za čiji su projekat autori dobili nagradu za najbolje arhitektonsko delo u 2011. godini na 33. salonu arhitekture.

Domaćin prvim učesnicima programa rezidencijalnog boravka u Mokrinu biće aktuelna dobitnica Evropske nagrade za književnost Jelena Lengold
jer je jedina iz Srbije. Među ostalim pozvanim piscima su hrvatski pisac Ante Tomić, jedan od najznačajnijih slovenačkih pisaca srednje generacije Dušan Čater, poznati pisci iz Bosne i Hercegovine Nenad Veličković i Muharem Bazdulj.

U Mokrinu će boraviti i jedan od najzanimljivijih mađarskih autora mlađe generacije Đerđ Serbhorvat i Aleksandar Prokopiev, jedan od najprevođenijih savremenih makedonskih pisaca.

Svih sedam pisaca imaće savršene uslove za boravak i pisanje, kazao je koordinator projekta književnik Srđan Tešin i dodao da je jedina obaveza da napišu po jednu priču na zadatu temu.
Prema rečima drugog autora projekta Božovića, ove godine tema je Kuća na Ravnom Bregu, ne konkretna kuća u kojoj će boraviti mesec dana, već kuća kao prostor intime i jedinstvenog osećanja mesta i vremena, mesto prisnosti, spokoja i mira koji nam u ovim vremenima svima nedostaje.

Sve priče na zadatu temu u jednoj knjizi objaviće „Arhipelag”, svake godine biće zadata neka nova interesantna tema iz modernog života, a priče će biti objavljene i na taj način - svake godine će u Kući na Ravnom Bregu nastajati po jedna knjiga.
Tanjug
objavljeno: 24.08.2012.


Ne znam da li će Pink prenositi ovu kulturnu manifestaciju o kojoj se zna manje nego o tome da li je Ceci otpao nokat.

Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
حبيبي
avatar

Godina : 44
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Pon Sep 17, 2012 11:01 pm

Samouka- Ono što se, izgleda, zaista menja je zapravo rastuća svest Srbije o sopstvenom kulturnom licu, o njenom strateškom nedostatku na ovom području i nedostatku jasne kulturne politike i resursa. Kulturni senzibilitet, podsticanje kulturne saradnje i izgradnja kapaciteta, demokratizacija kulturne politike i programi za rešavanje važnih pitanja biće neophodni za uspeh procesa dalje evropske integracije”, poruka je kampanje “Zašto kultura?”Ova knjizevno- kulturna razmena pisaca, gore pomenuta, je dokaz da se zaista nesto menja.. Pozdravljam, rado cu ispratiti sve na tu temu..mozda jednom i licno...


Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
Zaštitnik seljačkih prava
avatar

Location : Kumova slama
Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Pon Sep 17, 2012 11:24 pm

Samouka ::

Kultura spaja ljude!

Ali i razdvaja, žito od kukolja.

Barem u izvornom smislu davno je izgubila prvobitnu poruku i zloupotrebljena je do beščašća.
Pre svega je treba otrgnuti od zloupotreba mas medija i destrukcije globalističke okupacije.
Rehabilitovati smisao IZVORNOG... vrednovati sopstveno nasleđe i identitet i ne zagađivati izazove novih stremljenja.
Osloboditi Narodni muzej katanaca, Narodnu biblioteku vratiti narodu...

Kultura... DA ALI KULTURNO!Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
John Doe
SFRJ
SFRJ
avatar

Godina : 56
Location : deep space
Humor : was ist das?
Datum upisa : 28.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Pon Sep 17, 2012 11:41 pm

... e, jebiga...

rasta
Nazad na vrh Ići dole
http://www.istitutzagubljenjevremena.com
sonia
حبيبي
حبيبي
avatar

Godina : 44
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Sre Sep 19, 2012 8:27 pm

О језику, роде да ти појем,
О језику милом и твојем и мојем!………

По њему си све што јеси:

Без њега си без имена,

без дједова без унука,

у прошлости сјена пука

у будуће нити сјена!..."Zato, valjda...


Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Sre Sep 19, 2012 10:14 pm

sonia ::
О језику, роде да ти појем,
О језику милом и твојем и мојем!………

По њему си све што јеси:

Без њега си без имена,

без дједова без унука,

у прошлости сјена пука

у будуће нити сјена!..."Zato, valjda...

Prvenstveno zbog potomstva, mladih naraštaja da bi mogli i imali s čim
da "gledaju". Da ne ponavljamo nešto što svi dobro znamo, da kultura samo oplemenjuje ljude i čovečanstvo. Gajiti svoju, poznavati tudju uz uzajamno poštovanje i uvažavanje.
Stubovi kulture su nam pogled u svet a i pogled sveta u nas.

To bi bio osnovni razlog a ima ih još. Drugi put ću malo više:)


Nazad na vrh Ići dole
Nut
Sky Goddess, Mother of the Gods
avatar

Godina : 37
Datum upisa : 23.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Sre Sep 19, 2012 10:39 pm

Ljudi..sta je ovo..!!!Mi smo drzava bez kulture vec poodavno..

Mediji i dalje ,nastavljaju da krive lice sveta, nalicje se sve vise urusava i odraz je naglavacke postavljenog sistema vrednosti... Sredstva javnog informisanja vode bitku sa profitom i komercijalnoscu, a ne sa kvalitetom pruzenih informacija... Informacija je roba - još jednom je dokazano, a kvalitet je opet pregazen kvantitetom...I R. bozovic..

- Ide se na jeftinocu programa, jedini argument da latino-americka serija,(turska,indijska...) bude prikazana jeste, da je jeftina.. Pritom se ne shvata da je ta jeftinoca najveca skupoca sa stanovista uticaja koji se vrsi na najsiri auditorijum... To je rabljenje ljudskog vremena kao najvaznije covekove imovine... Populisticko sludjivanje masa prenelo se iz politickog polja u medijsku sferu... Zato se i ne pomeramo nigde, ostajemo tamo gde smo i bili...

Kada pogledamo komunikaciju sa globalnim medijima koji ne teze da osnaze i uspostave gradjanina i slobodno-mislecu osobu, vec potenciraju laku zabavu, potrosacko drustvo i potrosacki mentalitet, imamo dominaciju zabavljacke povrsnosti i nasilja; nema istinskog odnosa prema ljudskoj sudbini, nema traganja za smislom, jer se ne zeli slobodan covek i gradjanin, vec potrosac, a onda mi, kao provincijalci, prihvatamo sve to nekriticki... U sablone globalnih svetskih medija "uleteli" smo bez distance i bez kritickog odnosa... Tako belosvetska medijska pojava oblikuje i nasu medijsku sferu. Verovatno ima i onih koji misle da cemo, na taj nacin, postati deo sveta...

Nasa kultura se još odavno nasla na nekakvom raskrscu i u anomiji, zbog toga što smo postali drustvo u kome vlada nasilje, haos, bezakonje... Usli smo tako u tranziciju, u situaciju u kojoj kultura opstaje sa velikim naporima, kao marginalizovana vrednost, jer tamo gde se bije bitka za elementarnu egzistenciju, vi ne mozete racunati na normalno prisustvo stila zivljenja koji pripada kulturi. Postoji relacija između materijalnog siromastva i duhovne suse... Ljudi zive u strahu i teskobi, zato nisu ni sposobni za neposredni dozivljaj kulture... Ovde vlada poremecaj u stilu zivljenja u kome je politika determinanta svega - zato i imamo redukciju polja kulture...


Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Čet Sep 20, 2012 7:18 am

U pravu si Nut. Danas ne samo mi nego i celi svet je zauzeo doktrinu da
čovečanstvo počiva i opstaje na ekonomskom napretku a kultura treba sama da se izbori.
Veliki problem je što se ne napravi jasna razlika izmedju kulture i estrade, previše se u našem društvu toleriše isprazna zabava i ne promovišu prave vrednosti.
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Sub Sep 29, 2012 9:03 am

Путин: Губљење културног кода нације олакшава могућност за манипулисање друштвом
Москва – Руски председник Владимир Путин оценио је да губљење „културног кода” нације олакшава могућност за манипулисање друштвом.

Култура је живи организам којем је неопходан сталан здрави развој, али истовремено национална култура не може да буде затворена и мора стално да упија нове „трендове и иновације”, рекао је Путин, на првом састанку председничког савета за културу и уметност

Међутим, додао је, поред очигледних достигнућа све чешће се суочавамо са „културном бедом”, разним фалсификатима и културним „фастфудом”.

„Губљење властитог културног лица, националног културног кода, моралног стожера слаби и руши друштво, а друштвом у којем је ‘растворена’ културна традиција лако је манипулисати, губи се имунитет на разне екстремистичке, деструктивне и чак агресивне идеје”, навео је руски председник.

Путин је такође најавио да ће плате запослених у сфери културе идуће године бити повећане за 30-33 одсто. (Танјуг)
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Sep 30, 2012 9:11 pm

Slagiravam se od nekulturniJeh ljudi :329340:
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Pon Okt 01, 2012 1:11 pm

AstrinaKomsinica ::
Slagiravam se od nekulturniJeh ljudi :329340:

Psssssst, si vid'la počeo Putin da prepisuje sa mojih blogova:)))

leptir
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Sub Okt 06, 2012 12:13 pm

Samouka ::
AstrinaKomsinica ::
Slagiravam se od nekulturniJeh ljudi :329340:

Psssssst, si vid'la počeo Putin da prepisuje sa mojih blogova:)))

leptir

leptir leptir
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Pet Nov 09, 2012 6:59 pm

Čomski: Deset strategija manipulacije ljudima


Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.
Na osnovu rada jednog od najuticajnijih svetskih intelektualaca, američkog lingviste Noama Čomskog, donosimo vam spisak od deset strategija manipulacije putem medija.

1) PREUSMERAVANJE PAŽNJE

Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.

2) STVARANJE PROBLEMA
Ta metoda se naziva i “problem-reagovanje-rešenje”. Treba stvoriti problem, da bi deo javnosti reagovao na njega. Na primer: izazvati i prenositi nasilje sa namerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države.

3) POSTUPNOST PROMENA

Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.

4) ODLAGANJE
Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je, da ih se najavljuje mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.

5) UPOTREBA DEČIJEG JEZIKA
Kada se odraslima obraća kao kad se govori deci, postižemo dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.Taj sugestivni mehanizam u velikoj meri se koristi i prilikom reklamiranja.

6) BUĐENJE EMOCIJA

Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svest zamjenjuju emotivni impulsi (bes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak izazvati određena ponašanja.

7) NEZNANJE

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.

8) VELIČANJE GLUPOSTI

Javnost treba podsticati u prihvatanju prosečnosti. Potrebno je ubediti ljude da je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i nauci.

9) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.

10) ZLOUPOTREBA ZNANJA
Brz razvoj nauke u poslednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji ga poseduju i koriste, vladajuće elite. “Sistem”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čoveku i na fizičkom i na psihičkom planu.


Tagovi: [You must be registered and logged in to see this link.]


Zato kultura, da ne bi manipulisali ljudima!!!
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Sub Nov 10, 2012 12:01 pm

Ili da ne bi bili izmanipulisani:)

Moja draga mi drzava usavrsila, cak i dodala par tacaka;)))))
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
avatar

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 8:55 am

Mi smo apsolvirali odavno, imamo PINK kao kontinuiranu edukaciju:)

:helowen:
Nazad na vrh Ići dole
Zana

avatar

Godina : 53
Datum upisa : 30.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 10:45 am

Samouka ::
Čomski: Deset strategija manipulacije ljudima

Zato kultura, da ne bi manipulisali ljudima!!!
..i da bi se lepshe i lakshe zivelo!
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
avatar


PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 11:06 am

Kultura je jedan program, koji je programiran odavno nama svima.
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:12 pm

Dolinac ::
Kultura je jedan program, koji je programiran odavno nama svima.

Svima?! 55555
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
avatar


PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:15 pm

AstrinaKomsinica ::
Dolinac ::
Kultura je jedan program, koji je programiran odavno nama svima.

Svima?! 55555

Ti ne! Ti si virus jedan! rlol smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:20 pm

Dolinac ::
AstrinaKomsinica ::
Dolinac ::
Kultura je jedan program, koji je programiran odavno nama svima.

Svima?! 55555

Ti ne! Ti si virus jedan! rlol smehsmeh

I i dalje se kacis sminka hos hos hos
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
avatar


PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:38 pm

AstrinaKomsinica ::
Dolinac ::
AstrinaKomsinica ::
Dolinac ::
Kultura je jedan program, koji je programiran odavno nama svima.

Svima?! 55555

Ti ne! Ti si virus jedan! rlol smehsmeh

I i dalje se kacis sminka hos hos hos

Aj da vidim dal imas mooda shacke smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:42 pm

Doli, znas da sa mnom ne mozes,,,,kad zavrsim s tobom, ne da ce bit gay, nego i organizator parade smehsmeh rlol
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
avatar


PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:44 pm

AstrinaKomsinica ::
Doli, znas da sa mnom ne mozes,,,,kad zavrsim s tobom, ne da ce bit gay, nego i organizator parade smehsmeh rlol


Blabla :329340: aj nesto novo bbb4
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
Master Spamer
avatar

Location : Daleko
Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   Ned Nov 11, 2012 12:47 pm

Pa Doli majka mu stara! De bolan malo chill!
Lekcija 1: Svijet se ne vrti oko malog Dolija:) Hajde sad: 1000 puta da to napises :329340:
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Zašto kultura?!   

Nazad na vrh Ići dole
 
Zašto kultura?!
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: GEOGRAFIJA PREBIVALIŠTA/ETNOSI :: DIJASPORA-
Skoči na: