|
| Autor | Poruka |
|---|
panonski galeb TISKI CVET

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jul 28, 2012 10:05 pm | |
| Ulazis u pesmu kao u svoj vrt slazes reci,pomeras mlado drvece u nekakav red razumljiv tvom oku tako nehajno kao sto u san moj ulazis kao u svoj vrt gde te svaka travka s radoscu docekuje i sunce ti na rame silazi , i korak ti je lak i necujan, kao da si i sama od sna satkana, iz noci u noc tako sa morem snagu premeravas,umirujes ga recima i u poslusnu pticu pretvaras. Ulazis u pesmu kao u svoj dom gde je sve oblikovano tvojom rukom, koja i mojom rukom uzaludne reci ispisuje koje bi da me od tebe odbrane. Pero Zubac
|
|  | | sonia HABIBI حبيبي

Godina: 39 Location: my world Humor: ;) Datum upisa: 23.03.2008
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Jul 30, 2012 11:05 pm | |
| I ja sam živeo tako. Za pola veka samo stoleća sam obišao. Priznajem: pomalo luckast. Ponekad naopak. Al nikad nisam stajao. Večno sam išao. Išao… Ispredi iz svoje aorte pozlaćen konac trajanja i zašij naprsla mesta iz kojih drhte čuđenja. I nikad ne zamišljaj život kao uplašen oproštaj, već kao stalni doček i stalni početak buđenja. |
|  | | jutarnja izmaglica JERONIMO

Godina: 57 Location: Beograd,moj rodni grad Humor: smehoholicarka Datum upisa: 11.08.2010
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Jul 30, 2012 11:11 pm | |
| Tvoj život je tvoj život. Ne daj da utone u bolesnu vlagu pokornosti. Budi na oprezu uvek postoje izlazi. ...Negde ima svetla. Možda nema mnogo svetla, ali bolje i to nego mrak. Budi na oprezu. Bogovi će ti ponuditi šanse. Spoznaj ih, ostvari ih. Ne možeš da pobediš smrt, ali možeš pobediti smrt u životu, ponekad. I što česće to činiš biće više svetla. Tvoj život je tvoj život. Znaj to dok ga imaš. Ti si čudo. Bogovi čekaju da uživaju u tebi. Čarls Bukovski |
|  | | Gost Gost

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Jul 31, 2012 1:45 am | |
| Iz sto soneta o ljubavi 43.
Tražim tvoj znak među ostalima, u oštroj i valovitoj rijeci žena, pletenice, oči tek utonule, plesne noge što posrću ploveći u pjeni.
Odjednom mi se čini da spazih tvoje nokte, duguljaste, utakle, nećake neke trešnje, zatim tvoja je kosa što prolazi i čini mi se da vidim kako u vodi tvoj lik od lomače gori.
Gledah, ali nijedna ne imade kucaj tvog srca, svijetlo i mračnu glinu iz šume koju si donijela, nijedna nije imala tvoje malene uši.
Ti si jasna i potpuna i jedina među svima i tako s tobom idem prelazeći i ljubeći široki Mississipi ženstvenog ušća.
Pablo Neruda |
|  | | Zana PRODAVAČICA MAGLE

Godina: 48 Datum upisa: 30.05.2012
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 01, 2012 10:50 am | |
| Trazim te, sanjam te pijanim ocima, u nocima, u tudjim licima, u stanovnicima nekih drugih svetova - gde je nas? Micem usnama bez glasa dok pada zaborava plast... |
|  | | Krupljanka PAR EXELANS

Godina: 46 Location: Beograd Datum upisa: 13.04.2009
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 01, 2012 10:14 pm | |
| VRATA DUSE MOJE Аутор Natasa Nata S Pokucas ... otvoricu ti Potrazis ... pruzicu ti
Zalogaj razumevanja Sa tobom podelicu ja Ostaces ... drago mi U mojoj maloj dusi Ima se mesta dosta Za svakoga gosta Odes ... prihvaticu I tad vesto shvaticu Da svak trazi i nađe Svoju dusevnu luku Postujem svaciju Donjetu odluku Sve sto je u mojoj dusi tu ce i ostati,mislima vam govorim,srcem vas volim. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|  | | meseceva rosa Rosée de lune

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 01, 2012 11:57 pm | |
| LIJEPA I SLIČNA
Jedno lice pri kraju dana Jedna kolijevka u mrtvu lišću dana Jedan bokor gole kiše Cijelo sunce prekrito Svi izvori izvora na dnu vode Sva ogledala razbitih ogledala Jedno lice u ravnovjesju tišine Jedan oblutak među drugim oblutcima Za lišće pri posljednjem odsjaju dana Jedno lice slično licima zaboravljenim.
(Pol Elijar |
|  | | Zana PRODAVAČICA MAGLE

Godina: 48 Datum upisa: 30.05.2012
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Avg 04, 2012 9:39 am | |
| Ja i ja
O kad bih mogla samo jednom ja nekuda iza bregova pobeci od sebe. Sasvim sama i vedra projurila bih kroz sume, razgrnula livadi nedra. U zivot bih se zagnjurila, svakom bih ruku pruzala. Sa strascu bih se pozurila: da vidim u zivotu kako je, dusa necija ako je za radost stvorena.
Jer od rodjenja sa mnom, ma kud se makla, idem ja vecno sumorna.
A meni se uvek dopadalo: kad su tice kroz noc letele, kad je lisce tiho opadalo; kad su senke u sen sletale, kad me ljudi nisu voleli, kad su stvari dusi smetale. Oduvek je jedna ja slutila kobi, suze i bolove, i radosti moje sve pomutila.
Oduvek me slatko zlostavljala: ni u sumi, ni u ljubavi, ni u radu ni caska me nije ostavljala. Znam, umrecu i ostaricu; a nju uvek mladu, uvek zednu bolova na zemlji ostavicu.
Desanka Maksimovic |
|  | | Samouka PrEkoBrojNa

Datum upisa: 24.05.2011
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 07, 2012 8:41 am | |
| A koliko si imala ljubavnika? I gde si sve s njima spavala? I što su ti govorili? I kako je kako je bilo? Daj mi mira.
Čuješ, daj mi mira, fućkam ti na tvoje fotografije spremljene u kutiji od cipela, pisamca u vernoj ljubavi sakrivena po manžetnama i u policama pod rubljem, prestani, prestani, idi već, kao nesnosnu muhu pratim očima tvoj lik po svim kutovima, idi, izleti kroz prozor, nek te odnese propuh, idi, nemam vramena, moram se ispavati, idi, rasplini se, rastopi se negde u toj naradzastoj lokvi pod svetiljkom, izgubi se među slovima ove glupe knjige što je čitam.
Idi, ne volim te, ništa neću, ništa nepitam, to me ne zanima, fućkam ti na tvoje adrese i telefonske brojeve, i sed, i sed, ću te još voleti, no za ime Isusovo, koliko, koliko si ih imala?
J.Šotol
|
|  | | Kijara-brm FEMINA SITE ADMINA SUPERIOR

Godina: 33 Location: F - AN - T - AS - T I C Humor: YES-You now :) Datum upisa: 21.12.2008
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 10, 2012 10:21 pm | |
| "Prošetaš mojim mislima u jednom danu i previše puta. Ne, ne zamjeram ti. Kad god poželiš,slobodno svrati..... jer moja te je duša poznala..." Ivo Andric! [You must be registered and logged in to see this link.]-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité[You must be registered and logged in to see this image.] |
|  | | NeObicnA UNUSUAL

Godina: 29 Datum upisa: 10.08.2012
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 10, 2012 11:14 pm | |
| Nemoj da mi uputiš više nijedan pogled, čak i ako bi smeo. Svaki tvoj pogled samo nove uspomene piše i tiho, nečujno urezuje tvoje ime u neke moje još nerodjene rime žute i plave boje, a ja nisam sigurna da li bi ti to hteo.
Dragana Konstatinovic |

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Avg 12, 2012 12:08 pm | |
| “Vidiš, Sarajevo je srednjeg roda… Kao dete… Zaigrano… Prostodušno… Naivno… Beograd je, recimo, Taj Beograd… Muškarčina… Švaca i galamdžija u raspasanoj beloj košulji, na hoklici pred prepadnutim svircima… i Zagreb je Gospon Zagreb… Koketni gebelovski brčići, prefrigani šmek preko jutarnje štampe… Najveću larmu podigne kad zvecne kašičicom o rub porculanske šoljice… Pa Gospođa Ljubljana… Snežna Kraljica… Uobražena, elegantna, racionalna… Koja je tako hladno napustila taj brak iz računa čim je shvatila da računa više nema… A Sarajevo… Lakoverno, detinjasto… Zato ono prvo i pruža ruke…” Đorđe Balašević [You must be registered and logged in to see this link.] |

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 5:59 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]"Svijet mi je odjednom postao tajna, i ja svijetu, stali smo jedan prema drugome, začuđeno se gledamo, ne raspoznajemo se, ne razumijemo se više." (Derviš i smrt) |
|  | | Marquise Le MARQUISE

Godina: 49 Location: Srbija Datum upisa: 12.08.2012
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 9:54 pm | |
| Ako sad nisi ti,nikad neces ni biti. Nije sve u svoje vreme, vec sve u tvoje vreme. M.Antic |

Godina: 33 Location: F - AN - T - AS - T I C Humor: YES-You now :) Datum upisa: 21.12.2008
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 9:56 pm | |
| Ojačala sam..... Ne savijam se više pod udarcima.... Naučila sam ih uzvratiti... Život me isklesao, oblikovao svakim udarcem.... Učinio me borcem. [You must be registered and logged in to see this link.]-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité[You must be registered and logged in to see this image.] |
|  | | Sikret SECRET

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 10:56 pm | |
| ''Dodirni me osmehom... Neznoscu... Izbrisi mi setu iz ociju... Promeni mi bit bica! to je sreca.. Nek se rascveta srce ko" ovaj cvet ispred mene... A ja!? Sve cu obojiti sve U ljubav! "♥ ^^❤❤♥♥●•٠~~ ^^T^^ ~~٠•●♥♥❤❤^^ |
|  | | Gost Gost

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 1:37 pm | |
| Mjesečina
Od bijela kamena stepenice se uzdižu. Na njima rosa, a u rosi mjesec pun: stepenica svaka jednako se sja. A carica u dugoj odjeći penje se, penje, a rosa biserom rub orosi njene odjeće. Do paviljona ide u kojemu mjesečina prede niti. Zabliještena, zastade na pragu. Ruka njena polagano odgrne zastor od bisera : i padaju mali kristali, žuborom skaču kao vodopad, kroz koji sunce sja. Žuboru tad carica prisluškuje i tužno gleda dugo u mjesec, u mjesec jesenji, što sja kroz biserje. I tužno gleda dugo u mjesec.
Li T'ai Po |
|  | | meseceva rosa Rosée de lune

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 1:53 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]
Narandža
Patent - zatvarac skliznuo je na slabine i sretna oluja tvog ljubavnog tela usred mrklog mraka prosula se odjednom I haljina padajuci na uglacani parket nije napravila veci sum od kore narandze kad padne na tepih Pod nogama Mala sedefna dugmad krckala su kao semenke
Crvena narandzo divni plode vrh tvojih grudi ucrtao je novu liniju srece na mom dlanu Crvena narandzo divni plode
Sunce noci.
Zak Prever |
|  | | Marquise Le MARQUISE

Godina: 49 Location: Srbija Datum upisa: 12.08.2012
 | Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 7:12 pm | |
| „..Ipak uz mene se može, mada je neobično, Sa mnom je opasno hteti, ja nikad ne odustajem... Sa mnom je čudno čak i umreti jer ja se ne završavam...“
M.Antic
|

| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 10:32 pm | |
| Vjerujem, slijepo, bez sumnje, jer drugačije vjerovanje ne postoji, da ljudi nisu ljudi ako ne vole, da život nije život ako nisi voljen....Ima li išta savršenije od iskrene,čiste i uzajamne ljubavi?[You must be registered and logged in to see this link.] class="postlink" target="_blank" rel="nofollow"> [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité[You must be registered and logged in to see this image.] |
|  | | | | Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 29 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 29 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
| Statistike | Imamo 9305 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je supak
Naši korisnici su poslali ukupno 377806 članaka u 7407 teme
|
|