DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.


DOBRO NAM DOŠLI !DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 SAM Broadcaster za buduce Dj :)

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:26 pm

Sledeci tekstovi sa slikama su u cjelosti preuzeti sa radioela.Autor teksta osa.
Ovdje imate detaljna objasnjenja SAM Broadcaster programa za Dj.
Autor se zaista potrudio i objasnio sve korak po korak slikom i rijeci.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad možete videti koji su vam fajlovi potrebni za instalaciju SAM broadcaste 4.2.2 verzije. To su njegov osnovni .exe fajl s kojim radite setup i crack.exe fajl s kojim ćete kasnije "kreknuti" program. Ako vam je lakše, vi, naravno, možete i kupiti program [You must be registered and logged in to see this image.]
Dakle, pokrecemo instalaciju duplim klikom na fajl pod nazivom "sam.broadcaster.v.4.2.2-rt.exe". Normalno, ukoliko vaš .exe fajl nosi drugi naziv, pokrenućete njega (zavisi kako ste skinuli s neta paket, pod kojim nazivom).

[You must be registered and logged in to see this image.]


Na slici iznad je prikazan prozor koji se otvara nakon klika na .exe fajl i u kom vas program upozorava da će izručiti SAM fajlove u odredjeni folder i pita vas da li nastavljate s tom akcijom - na šta sledi vaš klik na dugme "yes" i krece instalacija.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad vidite pozdravnu poruku programa i još par detaljčića tu piše, to nas ne interesuje pa kliknemo na dugme "next" i prelazimo na sledeću sliku.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Program vam na slici iznad daje upit da li se slažete sa uslovima korištenja programa i priča o licenci pa vas na kraju svog tog teksta pita da li prihvatate te uslovo, a vaše je da kliknete na dugme "Accept" što bi značilo - prihvatam.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad je prikaz da će program biti instaliran u Program Files .. u folderu Spacial Audio i podfolderu SAMBC, po defaultu. Ukoliko ne želite da bude tu instaliran program (baš u tom folderu), vi odredite drugi folder za to, ali, moj vam je predlog da ostavite ovako kako je već napisano tj. odredjeno da posle ne bi jurili na sve strane fajlove ako nešto ne bude radilo ok.
Ispod vidite malo zatamnjenu opciju gde piše Installation Options i malo polje koje je potrebno kliknuti ukoliko nemate instalirane već neke programe. Windows CD uglavnom dolazi skupa sa WinMedia Playerom koji ima sve potrebne komponente a one kasnije služe kao podrška SAM programu. Dakle, pretpostavka je da imate "uredno" instaliran Windows Media Player, neoštećen i da će kod vas isto ovako izgledati ova slika. U tom slučaju kliknete na "Next". Ukoliko vam ovde zahteva instalaciju još nekih komponenti, ne smem da se zakunem da sam 100% u pravu ali mislim da je instalacija Windows Media Playera sasvim dovoljna da vam pomogne i onda to i uradite... nadjite neku novu verziju win.med.playera, instalirajte pa se vratite instalaciji SAM-a.Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:31 pm

Karma: 0
[You must be registered and logged in to see this image.]

Na gornjoj slici vidite da je čekirana opcija FireBird i tako i ostavite. Kliknite na dugme "next". Ukoliko se javi problem da ne može pronaći FireBird bazu, tj. instalirati je, čekirajte neku od podopcija, moja preporuka je MySql i kliknite "next". Da napomenem... meni se desilo pri par instalacija da odbije instalaciju FireBird baze jer mu nedostaju neki fajlovi pa sam se eto tako snašla i program je dalje sasvim ok radio.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Slika iznad pokazuje upit o podešavanju vaše konekcije s kojom planirate da radite na SAM-u, tj način povezivanja na inteernet. Moj predlog je da vam to ostane kao default tj tako kako već jeste ali ako vi imate neku drugu zamisao, tj koristite više načina konektovanja, proxy ili nešto treće, kliknite na donju opciju i podesite parametre. Nadam se da ih znate[You must be registered and logged in to see this image.]... ja - ne[You must be registered and logged in to see this image.] Idemo dalje.. Kliknite na "next"...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Slika iznad je samo prikaz kako izgleda instalacija SAM-a kad krene.. da se ne prepadnete otkud taj crni prozor i gomila slova koja lete.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pošto je instaliran, SAM izbacuje prozor kao na slici iznad i uradite baš kako je na slici, ostavite dakle čekiranu samo gornju opciju "Run SAm program". Najdonja opcija koja inače po defaultu bude čekirana, samo bi vas bespotrebno vodila na SAMov sajt... dakle ništa strašno ako ostavite to polje čekirano.. možda tamo nadjete nešto interesantno (govorim o najdonjoj opciji "visit spacialnet stream hosting" koja bi vam pokrenula browser - firefox, internet explorer i odvela vas na taj sajt). Kliknite "fnish" i pokrece se SAM.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ovako izgleda SAM kad je prvi put pokrenut i daje vam dva predloga; 1.gornji- da vam učita soundFX i demo fajlove i 2.donji - da učita sa vašeg kompjutera sve ZVUČNE fajlove. Na donjoj opciji sklonite "štiklu" jer ukoliko je ostavite, SAM će učitati doslovce sve ZVUČNE fajlove s vašeg kompjutera i kasnije ćete imati problema u radu jer nakon muzičke numere, recimo, odjednom krene gomila "beep" fajlova koje inače windows sam ima več učitano. Dakle, ostavljamo samo gornju opciju čekiranu, donjoj sklanjamo štiklu a muziku ćemo kasnije sami učitati (sledi objašnjenje u narednim slikama).

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ono što sam napisala kao komentar za prethodnu sliku, treba da izgleda ovako..kao na gornjoj slici i potom kliknite "Continue" i idemo dalje..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Slika iznad pokazuje kako izgleda "radno okruženje" SAM programa koji je prvi put pokrenut. Ispod niza opcija File, Player, Window, General itd imate naredni red sa dugmadima playera (trougao okrenut na levu stranu,dve paralelne uspravne crte (pauza), crna kocka (stop)...Mute, AUTO DJ opciju i potom piše DESKTOP A, DESKTOP B. Desktop A služi za manevrisanje muzikom, puštanje traka, prebacivanje, učitavanje itd. Desktop B služi za ubacivanje podataka u program SAM da bi na osnovu tih podataka mogli ući na mrežu i pustiti muziku slušaocima - podaci kao što su server ip, adresa radija, port radija, password itd. Primetićete neke fajlove u srednjem prozoru - to su reklamni fajlovi i njih ćemo obrisati... uskoro [You must be registered and logged in to see this image.] da nam ne smetaju... Od sada radimo u DESKTOP A dok ne predjemo na destkop B. Primeticete da je trenutno zasenceno zelenom bojom polje DESKTOP A. To znaci da ste na pravom mestu. Idemo dalje...Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:33 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pomenuh ja malopre brisanje nekih fajlova [You must be registered and logged in to see this image.] i evo... na gornjoj slici vidite kako to učiniti. O čemu se radi - to su neki zvučni zapisi koji su trenutno u bazi programa i ukoliko kliknete jednom na njih i pustite ih, učitaće se i kasnije povremeno oglašavati tj ići će na smenu sa muzikom. Njihova namena je sledeća : da vas podsete da imate SAM program, koji je neregistrovan i da vas pozovu na registraciju. Sigurno ne želite da vaši slušaoci to čuju pa ćemo ih jednostavno skloniti a problem registracije ćemo srediti "kroz" naredne sličice.. negde na kraju ovog tutorijala. Dakle, kliknite na prvi naslov u tom prozoru "Litewolf - In the News Today", zatim pritisnite dugme shift na vašoj tastaturi i držeći to dugme (skroz je sa leve strane tastature ispod opcije Caps Lock, označeno strelicom na gore) kliknite mišem na najdonji fajl ". Na taj način svi fajlovi tj sva 4 fajla će biti selektovana i potom desni klik na tom mestu.. otvoriće se prozočić kao na slici, idete naniže do opcije "remove", zatim na desnu stranu.. "remove" DEL i kliknete. Fajlovi će nestati. Dakle, da još jednom naglasim, nemojte ih pokretati nego ih odmah obrišite. Nije smak sveta ukoliko ih pokrenete ali ja nisam spremila sličice u kom su folderu sa leve strane "na tree" onda prepakovani pa da ne objašnjavam ovako peške, bez slika... poslušajte i klik na remove del.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici iznad vidimo sledeće: radna površina sam-a je podeljena na devet kocki, tj. tri uspravne kolone sa po tri prozora. Prva kolona levo, pa na niže.. imate prozor na kom piše (u onoj plavoj liniji) Playlist - dakle, srednji prozor levo. U njemu je malopre pomenuti "tree" tj prikaz svih foldera s kojima SAM barata. Vidite da je tu (na gornjoj slici) selektovan folder "demo tracks", uradite to - kliknite na taj folder ( selektujte ga) i u prozoru ispod (na plavoj liniji piše "tracks in selected category"[You must be registered and logged in to see this image.] pojaviće se demo fajlovi, oni koje smo malopre obrisali u srednjem prozoru. To im je baza, tj odatle ih program poziva kada mu zatrebaju. DAkle, treba da uklonimo i njih pa ćemo to i uraditi, na isti način kao malopre,(pogledajte kako to izgleda na narednoj slici ispod) selektujte sve fajlove, desni klik, opcija remove, remove-del i obrišite ih. Možete to uraditi na još jedan način. DEsni klik na taj prozor, naći ćete opciju select all..kliknite... potom desni klik opet, remove- remove del. Idemo dalje..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ova slika je tu da vam pomogne ako je zapelo s objašnjenjima kod prethodne slike, eto prikaza kako izgleda uklanjanje ta tri fajla.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad vidite sledeću "akciju", u prozoru Playlist selektujte folder pod nazivom "TRACKS".. u taj folder ćete spakovati sada muziku i zato mora biti selektovan tj otvoren. Vodite računa kada učitavate muziku da vam bude selektovan tj otvoren baš taj folder jer ako to zeznete, program neće raditi kako treba ili neće raditi uopšte pa ćete se bez veze bespotrebno mučiti jureći gde su nestali fajlovi, zašto ne radi itd itd. Dakle, selekt folder "Tracks" a na sledećoj slici idemo na učitavanje muzike.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici se vidi kako se učitava muzika (ja ću - na slici - učitati ceo folder s muzikom, a vi možete odabrati sami kako ćete to raditi.. da li ceo folder, da li fajl po fajl ).Da ponovim još jednom - u gornjem prozoru (Playlist) mora biti selektovan folder TRAKS.. možete i sami napraviti folder u koji ćete pakovati muziku ali to ostavite za kasnije, kad savladate malo SAM. Pošto je selektovan folder Tracks, u prozoru ispod "tracks in selected category" imate skroz s leve strane jedan veliki crni krstić ili plus, popularnije rečeno, i odmah uz njega strelicu na dole. Kliknite na tu strelicu, otvoriće se padajući meni u kom imate predloge odakle možete učitati muziku. Ja sam odabrala prvu opciju - add directory (na slici) i naravno kliknula... idemo dalje..Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:40 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pošto ste kliknuli na ADD directory.. otvora vam se prozor sa svim direktorijima.. nadjite svoj direktorij (folder) u kom je muzika, selektujte ga i kliknite na OK dugme. Program će početi da učitava muziku. Da napomenem, da se ne bi začudili kasnije u radu ako držite kompletnu muziku u jednom glavnom folderu - učitavanje 7000 pesama (kao što sam ja radila) zna da potraje po 10ak minuta pa se nemojte iznenaditi ako program kao zablokira.. on prvi put učitava fajlove i smešta ih u svoju bazu. Nemojte onda paničiti jer se sve na ekranu kao "smrzlo" nego sačekajte da završi učitavanje muzike. Da ponovim još jednom... možete ici na opciju Add directory i učitati ceo folder, a možete i na opciju add files, pa otvoriti folder gde je muzika, selektovati par pesama i učitati, imate i opciju add url.. da sa internet adrese učitate muziku, recimo neki od sajtova kao youtube ili na nekom serveru postoji adresa gde je smešten odredjeni muzički fajl, a isto tako ovo vam može poslužiti da učitate adresu nekog radija pa tako prosledite njegov program svojim slušaocima što ne smatram profesionalnim ali nekad se mora[You must be registered and logged in to see this image.]... na vama je da odlučite.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kao što vidite na ovoj slici iznad, ovako izgleda kad je učitan jedan folder s muzikom. (vidi se u malom prozorčiću "tracks in selected category"[You must be registered and logged in to see this image.].Iz tog prozora dalje upravljate muzikom.. šaljete pesmu po pesmu, duplim klikom na naslov pesme, u prozor pod nazivom "queue" ili selektujete više pesama odjednom pa prebacite u taj prozor - što će biti objašnjeno kroz naredne slike. Da odmah objasnim čemu služi prozor "QUEUE". To je nešto kao spremljena muzika za puštanje, ide po odredjenom redosledu, od vrha na niže redom se oglašavaju fajlovi. Dakle, nešto kao vaša play lista. U tom prozoru ćete i naći opciju da sejvujete redosled traka kao play listz (ukoliko to želite).. snaći ćete se .)

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici iznad je malo jasnije koji je prozor QUEUE, u njemu se sada nalazi jedan fajl prebačen(samo sam u prozoru "tracks in selected category" kliknula dva puta na taj fajl i automatski ga je prebacilo u QUEUE).

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad vidite kako se prebacuje više fajlova odjednom u QUEUE. Dakle, možete selektovati sve fajlove (ako tako želite) i prebaciti ih u QUEUE ili preskačići pojedine, selektovati samo odredjene fajlove pa prebaciti njih. Potrebno je da pri kliku mišem na fajl, sve vreme držite pritisnuto dugme CTRL, nalazi se s leve strane na tastaturi, najdonje je. Dakle, dok god selektujete fajlove, a nećete da budu svi u nizu selektovani, nego na preskok, prvi 5. 10. itd... držite pritisnuto dugme CTRL i klikćite mišem na fajlove koje želite prebaciti. Kad ste to uradili, desni klik i odaberete opciju "Queue Top" ili "queue bottom".. ukoliko odaberete prvu opciju, sve selektovane fajlove će vam prebaciti na sam vrh queue liste.. i prvi će oni svirati.. ukoliko odaberete drugu opciju, slagaće ih odozgo na niže... dakle prema dnu. Hm, valjda sam objasnila ok, u svakom slučaju primetićete već i sami u čemu je štos.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad vidite kako izgleda kad sam prebacila ove fajlove u Queue. Idemo dalje..Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:43 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na gornjoj slici je prikazano kako se pušta muzika. Kao što vidite, prvi gornji red ima tri prozora - 1. Deck A, 2. Deck B i 3. Voice FX. Deckovi služe za puštanje muzike. Kada pokrenete jednom muziku, SAM sam prebacuje pesme čas u deck A čas u deck B. Tako se dobija muzika u kontinuitetu, dok se jedna pesma završava i stišava pri kraju (na decku A) počinje druga pesma i pojačava se (na decku [You must be registered and logged in to see this image.]. Sem toga, dva decka su tu ukoliko želite da kombinujete odredjenu pesmu (s jednog decka) sa odredjenim snimkom ritma (na drugom decku) itd itd. Kombinacija ima više, ali ono što je bitno da znate je da muzika sa vaše liste ide naizmenično na deck A i deck B. Treci prozor Voice FX služi za podešavanje mikrofona, ubrzavanje i usporavanje glasa koji ide preko mikrofona, pojačavanje vašeg glasa (prema slušaocima)... Dakle, treći prozor je mikrofon sa svojim podešavanjima. Primetićete na gornjoj slici, u prozoru "deck B" da stoji malo kockasto upozorenje "play" ispod kose strelice. Dakle isto je kao nekad na kasetofonima, na playzerima koje koristite inače na kompu, taj mali trougao okrenut na levu stranu (strelica) je dugme na kom pokrećete muziku. Potrebno je da selektujete neku pesmu, kliknete na play i to je sve, muzika kreće. Na slici možete videti još nešto što je bitno da znate u radu - najgornji red ide klasika kao i kod ostalih programa ili bar slično - File, Player, General, Window, Layot, Tools,Help..odmah ispod tog reda imate prvu strelicu za plaz, dve paralelne uspravne crtice (za pauzu), crnu kockicu (stop).. zatim vidite opciju "Mute" - ta opcija se koristi ukoliko vam smeta muzika koja ide sa SAMa (za slušaoce) - normalno, kad pokrenete SAM čujete muziku kao da ste pokrenuli i winamp ili neki drugi player, ali ovo radite za vašu publiku pa vam muzika i ne mora baš skroz odgovarati. Dugme "mute" je tu da kad pritisnete na njega - muzika prestaje kod vas ali se i dalje emituje za slušaoce. Znači, to je spas dugme ako puštate narodnjake[You must be registered and logged in to see this image.]. Sledeće dugme uz to je drugo najpotrebnije dugme na SAMu. Na slici na njemu piše "AUTO DJ", odmah uz dugme je mala strelica na dole.. ako kliknete na nju videćete više opcija: AUTO DJ, MANUAL DJ, Play QUEUE.. Moj vam je predlog da uvek bude aktivna opcija AUTO DJ - zašto? - zato što program (kad je na toj opciji) onog momenta kada istroši sve trake iz prozora QUEUE prebacuje na automatski mod i počinje sam da bira muziku iz onog foldera tracks gde ste učitali komplet muziku. Neće birati tj puštati pesme redom već pusti recimo pesmu pod brojem 1. onda pusti pesmu pod brojem 75 pa onda prebaci na pesmu 120 i tako redom, program dakle sam ima svoj neki fazon odabiranja muzike (da ne ide pesma od istog autora recimo u sat vremena dva puta ili da ne ide pesma s istim naslovom 2 puta u sat vremena itd- postoje podešavanja i za to i to ćete sami naći i podesiti kako vam odgovara). Ono što je najbitnije, podesite tu opciju da uvek stoji AUTO DJ (čak i ako nisam uspela da objasnim dobro - ne pitajte zašto, samo uradite to[You must be registered and logged in to see this image.]). Da se vratim puštanju pesme, dakle, u prozoru queue ste kliknuli jednom na neku traku, selektovali je, na decku A ili B (svejedno je) kliknite na dugme "play" i muzika kreće. Ajmo na sledeću sliku..

[You must be registered and logged in to see this image.]


Ono što vidite na gornjoj slici je sledeće- tracka koju ste kliknuli, pustili da radi, istog momenta se preselila u prozor ispod queue "history". TAko će biti sa svim trackama koje "otpevaju". Tu pratite koja je muzika prošla, odatle možete duplim klikom na naslov ponovo vratiti tracu u queue (ili na desni klik).

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad se vidi aktivirano polje VOICE FX - treca kocka u prvom redu, skroz desno - deo za mikrofon. Po defaultu mic. je isključen i stoji "mic. off", kada kliknete na to dugmente on prelazi u stanje "mic. on" i tada je mikrofon uključen što ne znači da će vas ljudi odmah čuti ako progovorite preko njega - prosto, spreman je za upotrebu. Kada pričate preko mikrofona imate dve opcija - 1. da pritisnete dugme "press to talk" (velika kocka) 2. da pritisnete dugme "lock talk" (odmah ispod "press to talk"[You must be registered and logged in to see this image.]. Prvo, veliko kockasto dugme press to talk služi da - držite pritisnuto dok pričate preko mikrofona - onog momenta kad ste otpustili to dugme - vaš glas više ne ide prema slušaocima. Znači, to je dugme koje morate držati sve vreme pritisnuto tj klik mišem na njega i ne puštate - dok pričate. Čim se pustili miša, sklonili klik - nema više glasa slušaocima. Da pričate na mikrofonu tj da ide prema publici glas ili na treci način objašnjeno - da je zaista aktivno dugme press to talk - znaćete po tome što čujete eho svog glasa u slušalicama. Uglavnom je tako sem kad se eho spec. metodom ukloni. haha O tome možda u nekom narednom tutorijalu.

Dugme ispod "press to talk" - "lock talk" služi za sledeće - pritisnete ga mišem i ono se zaključalo, možete slobodno maknuti sad miša i nastaviti da pričate na mikrofon. Ono što je nezgodno kod ovog dugmeta je sledeće- koristeći ga, jedan kolega je pustio u program celu svoju porodicu i dešavanja tamo jer je zaboravio da isključi dugme pošto je "otpevao svoje"... dakle, moja vam je preporuka da koristite dugme "press to talk" jer tu kontrolišete priču sve vreme - puštate i prekidate svoj glas držeći miša na dugmetu, a kod lock talk vrlo lako se desi da zaboravite da su zvuci iz vaše kuće, studija il kako vec-- ostali i dalje prisutni slušaocima pa se možete, uslovno rečeno obrukati. Ostane recimo dugme lock talk aktivno (uključeno) dakle mikrofon odašilje sve vreme glasove publici a vi krenete da duvate nos, dovikujete deci, mužu, ženi itd.... smešno nekad i zna da nasmeje publiku al neprofesionalno. Sami odlučite sad koje ćete dugme koristiti za tu akciju.Zelena kockica uvek obeležava aktivno dugme jarko zelenom bojom, po tome isto znate koje je dugme aktivno. Levo od ta tri dugmeta (mic off-on, press to talk, lock talk) nalaze se uspravne skale za podešavanje mikrofona: glasnoća vašeg glasa, brzina glasa itd. O tome ćemo uz neku narednu sliku.. idemo dalje

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici iznad, vidite konfiguraciju mikrofona - podešavanja. Tu ne mogu puno da pričam jer nisam neki stručnjak ali na osnovu slika koje slede imate dve opcije - da ostavite po defaultu kako već jeste (na ovoj slici) i da podesite da mikrofon "ide" preko vaše zvučne kartice i time izgubi onaj eho koji uglavnom ima itd itd, što se vidi na narednoj slici kako izgleda. U prozoru VOICE FX, mikrofon treba biti na opciji mic off i tada vam je slobodno dugme config koje se nalazi odmah iznad. Klikom na to dugme, otvoriće vam se prozor kao na slici. Da ne mudrujem puno, uporedite vaš config sa ovim slikama pa podesite kako vama odgovara. Predlog je sledeći, ukoliko radite podešavanje kad ste već konektovani na mrežu (dakle neko vas sluša) - ukoliko nemate povratnu informaciju od slušalaca da li vas čuju (ne pričate s nekim od njih na chatu, msn-u il nekom drugom klijentu), pokrenite vaš winamp (nadam se da vam konekcija to dozvoljava) i na winampu pustite da ide vaš radio; zatim, pritisnite dugme "mute" o kom smo vec pričali (da utihne muzika sa SAMa jer će vam smetati), progovorite preko mikrofona bilo šta (vodite računa da nema puno slušalaca tada na mreži da ne bi delovali kao apsolutni amater ili "blesav slučaj", pojačajte glasnoću na winampu (kao kad slušate neki radio, dakle da jasno čujete sve) i sačekajte malo - glasu će trebati neko vreme da "doputuje" sa vašeg SAMa preko interneta (etera[You must be registered and logged in to see this image.]) do vašeg winmpa i tada možete čuti sebe kako zvučite dok pričate na mic. Ukoliko ne čujete ništa, muzika se samo stišala ali nema glasa - proverite podešavanja za zvučnu karticu, u control panelu (windowsa) i vidite da nije mic. ostao na mute opciji. Ukoliko čujete svoj glas ali je mnooogo tih - znajte jedno - kad pričate preko mikrofona na SAMu, treba da izgledate kao da ste pojeli mikrofon[You must be registered and logged in to see this image.] dakle, približite mikrofon skroz ustima ali sklonite malo levo ili desno u stranu, da udari vazduha u prijemnik ne proizvode krčanje. Znači, mikrofon maximalno blizu izvoru zvuka-glasa ali ne direktno ispred. Treća varijanta koja se može desiti je da mikrofon nije ok pa krcka, lupa, šušti - onda vas čeka odlazak u prodavnicu i ukoliko niste pri parama ili niste baš spremni za veći izdatak zbog "SAM sporta"-uzmite najjeftiniju kinesku varijantu slušalica i mikrofona - sasvim lepo, jasno i čisto odradjuje posao a ne košta puno. Ne bih se više zadržavala na temi mikrofon, verujem da ćete se snaći uz ove slike i preturanje svih mogucih kombinacija konfiguracije. Ako nešto zeznete a ne možete popraviti - uvek vam ostaje opcija uninstall celog programa i novi install.. pa ponovo sve [You must be registered and logged in to see this image.] ništa strašno i traje par minuta posao.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici iznad se vidi konfiguracija mikrofona ali podešena tako da ide preko zvučne kartice - dobija se na čistoći glasa (katkad), gubi se eho jer vi kontrolišete podešavanja kartice pa i mikrofon a ne mixer kao na prethodnoj slici. Sami odlučite koji glas vam zvuči bolje (kad odradite test sa winampom).Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:45 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad je samo prikaz dugmeta press to talk kad je miš iznad njega i kako porcveni pre vašeg klika koji držite dok pričate preko mikrofona.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj sličici iznad možete videti u prozoru VOICE FX prikazano podešavanje glasnoće mikrofona... primetićete uz skale (po visini) malu kockicu sa leve strane i ispod nje natpis "zero" - to je nulta (normal) pozicija glasnoće mikrofona (Na skali iznad koje piše podebljanim slovima MIC i malo tanjim slovima Volume). Ispod toa imate dve male kockice sa slovima V i S. Na slici je aktivna kockica sa slovom V (i tako je po defaultu kad instalirate SAM)- V je skracenica od Volume. Kockica sa slovom S je speed. Pomeranjem klizača na ovoj skali - na gore, pojačavate zvuk mikrofona, na dole, stišavate svoj glas prema publici, predlog je držite na ZERO tj kliknite samo uz ono malo, najmanje kockasto dugme s leve strane (ispod kog na slici piše ZERO) i skala će se poravnati s njim tj biti u normali. Ako odaberete opciju V, pomeranjem skale gore dole ubrzaćete-usporiti svoj glas. Ako pomerite klizač skale na gore, maximalno - glas će vam zvučati kao kod paje patke- ako dugme spustite na najnižu opciju - biće to glas kao iz bureta, robot glas... koji ni sami nećete prepoznati. Vraćate na normalu pritiskom na "zero" dugme s leve strane. Kako se glas drastično menja ukoliko dirate ovu opciju, da bi bili sigurni da je vraćen u normalu i da vas publika sad čuje kao normal cčoveka a ne paja patku[You must be registered and logged in to see this image.] kliknite na dugmence zero a nemojte vraćati sami skalu i poravnavati.. program to bolje odradi.Idemo dalje..

[You must be registered and logged in to see this image.]

E, sada na ovoj slici vidite DESKTOP B. Na njemu unosite podešavanja za SAM kako bi se SAM konektovao na mrežu i da bi vas slušaoci čuli. Ja napravih previd pa ne objasnih razliku izmedju desktop A i desktop B u startu al ispravićemo to[You must be registered and logged in to see this image.]. Ispod niza opcija File, Player, Window, General itd imate naredni red sa dugmadima playera (trougao okrenut na levu stranu,dve paralelne uspravne crte (pauza), crna kocka (stop)...Mute, AUTO DJ opciju i potom piše DESKTOP A, DESKTOP B. Desktop A služi za manevrisanje muzikom, puštanje traka, prebacivanje, učitavanje itd. Desktop B služi za ubacivanje podataka u program SAM da bi na osnovu tih podataka mogli ući na mrežu i pustiti muziku slušaocima - podaci kao što su server ip, adresa radija, port radija, password itd. Do sada vam je zelenom bojom bila osenčena opcija DESKTOP A i bavili smo se trakama, muzikom ... Sada kliknite na opciju DESKTOP B i ukazaće se prozor sasvim drugačijeg izgleda.Podeljen je na levi i desni deo, u levom delu ima 4 duguljasta prozora odozgo naniže poslaganih, isto je u i u levom delu ekrana. Nama za celu akciju trebaju samo prva dva prozora sa leve strane - STATISTIC REPLAY I ENCODER. Tu ćemo ubaciti sve potrebne podatke da se možete konektovati na net, videti koliko slušalaca imate. Prvo ćemo srediti ENCODER polje, drugo odozgo( na levoj strani ekrana) i ubaciti podatke za server koji streamuje (prenosi vašu muziku do slušalaca).
Svako polje ima gornju plavu liniju na kojoj stoji "naslov" polja. Nadjite polje ENCODER (drugo odozgo s leve strane) i videćete na slici malu duguljastu napomenu gde piše "add new encoder" - ta napomena se pojavi kad postavite miš iznad onog velikog crnog krsta u polju encoder. Taj krst-plus, služi za ubacivanje novih podataka za odredjeni radio. Kliknite na taj veliki krst - plus i otvoriće vam se novi prozor.. idemo dalje (ka narednoj slici) [You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad vidimo prozor koji se otvorio klikom na "+" tj krst ili plus. Vidite da je čekirana opcija "legacy MP3 (ACM Codec). Ta opcija neka ostane, dakle ne dirajte ništa, kliknite samo na OK ispod i idemo dalje.. otvara se novi prozor ( o tome uz narednu sliku )..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ovako izgleda taj novi prozor (posle klika na OK) ...Ajmo redom, pošto se otvorio veliki prozor, na vrhu prozora imate tri opcije (čitam ih s leva na desno):Converter, Server Details, Stream Archive. Kliknite na srednje polje - Server Details. To su default podaci koje ima SAM i koji ničemu ne služe sem da vam stave do znanja (budu vodič) šta u koje polje morate upisati. O tome kroz narednu sliku...Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:47 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Stigosmo konačno do unošenja podataka u enkoder. (huh[You must be registered and logged in to see this image.]) Verujem da ste se mogli nekako snaći uz prethodne sličice i stigli ste dovde ( ovo ne važi za one koji lako barataju kompjuterom nego za ljude kojima to ide malo teže [You must be registered and logged in to see this image.] samo hrabro napred i još malo pa radio može da proradi ).

Na slici iznad vidite podešavanja za RADIO ELA - dakle, oni koji rade na tom radiju samo će prepisati ove podatke (trenutno aktuelne) pošto u nekom momentu može doći do izmene podataka kao što se već desilo (što ljudi koji u ovom momentu rade na radiju i znaju - sa localhost adrese koja je bila stream.ghost-galaxy.net smo prebacili na radioela.tk). Hm krenuh malo naopako. Ajmo redom, pošto se otvorio veliki prozor, na vrhu prozora imate tri opcije (čitam ih s leva na desno):Converter, Server Details, Stream Archive. Kliknite na srednje polje - Server Details.
Primetićete (u polju "server type" - dakle tip servera) da je čekirana opcija Shoutcast i to ne dirajte. Neka tako ostane. Sa leve strane prozora imate Naslov Server Details i u njemu polje Server IP (to je adresa servera preko kog streamujete muziku, puštate ka slušaocima) i ukoliko ste zakupili adresu za stream i sami znate koja je, a ako radite za nekog ko ima radio - on bi vam trebao reći kako glasi ta adresa. U našem slučaju (kod ela radio) trebate upisati samo - radioela.tk . Ipod toga stoji upit za port preko kog serveru prilazi sa vašeg kompjutera muzika. I za to morate pitati gazdu radija.. koji je port. U slučaju da ste u radio ela, upisaćete 9012 . Najdonja opcija sa leve strane je password - naravno, i taj podatak mora vam dati gazda servera. U našem slučaju (za vas koji ste kod ele) obratite se Ela-63 . Ono što je bitno da zapamtite i znate (pretpostavljam da već i sami znate al aj da pomenem) je to da password ne delite okolo, ne dajete nikome.

U desnoj polovini prozora pod naslovom Station Details su sledeći podaci:
1. Naziv vaše radio stanice i to ćete i upisati ili adresu vašeg sajta, svejedno je. Ovo vide slušaoci koji slušaju muziku preko nekog od playera i da li će čak i oni videti taj podatak - zavisi od podešavanja programa kod njih. Dakle, možete napisati adresu sajta, naziv radio stanice il bilo šta drugo. Ljudi koji rade na Radio Ela obično pored adrese našeg sajta stave i svoj nick pa slušaoci tako znaju ko u tom momentu radi na radiju.
2.Opcija Genre (odmah ispod) ili žanr - imate ponudjeno na padajućem meniju razne žanrove muzike pa možete odabrati neki od njih a možete i sami upisati kao što piše kod nas "domaca narodna zabavna". Sami odlučite.
3.Ispod žanra je opcija Website url i tu isto upišete vašu adresu sajta. Zašto na dva mesta upisujete adresu sajta? Zato što je pitanje da li će iko od slušalaca gledati ovu treću opciju kod sebe na winampu recimo.. za tu akciju je potrebno da uradi view info... u winampu, što malo ko radi. Zato i predložih da u naziv stanice u stvari ubacite adresu sajta jer, eto, možda neko zaluta da pogleda i vaš sajt. Ostale opcije nema potrebe da dirate sem ako nemate i irc-chat i na njemu sopstveni kanal pa onda u polje IRC channel možete upisati naziv svog kanala.
Ispod toga imate i jednu od opcija "enable title streaming" - ukljuchen naslov strimovanja - ukoliko odčekirate ovu opciju (uklonite štiklu koja stoji tu po defaultu) vaši slušaoci neće videti naslove pesama koje puštate nego samo naziv radija. I to sami odlučite da li ćete ostaviti ili skloniti. Kad ste upisali sve podatke, kliknite naravno na OK polje. Idemo dalje...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici iznad, u polju encoder vidite selektovanu plavu liniju. Takva linija sa podacima će se pojaviti nakon što ste upisali sve što je trebalo u server details. Vidite i u desnom delu te linije da piše "encoder not started", da, niste još u programu i enkoder nije startovan.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na gornjoj slici je prikazano startovanje encodera (ukjučenje na mrežu i početak strimovanja muzike ka publici). Kao kad puštate pesmu na playeru ili u desktop A na decku, tako i ovde imate isto dugme - crni trougao koji trebate klinuti i on će izgubiti malo boju ali ćete videti da encoder počinje da streamuje muziku. Moram da napomenem jedno, pošto je bilo pitanja od ljudi kako neće da se konektuje na server encoder. Da bi se konektovali na server sa vašim SAM-om, server mora biti u tom momentu prazan. Dakle, ako se smenjujete sa kolegom koji je radio pre vas, potrebno je da njemu kažete da isključi svoj encoder, vi u tom momentu uključite svoj encoder i to je sve. Kod vas treba da se prikaže u onoj malopre plavoj linijici gde je pisalo "encoder not started " - da server počinje da strimuje.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad vidite kako izgleda kada encoder krene da strimuje. Ono što treba još da uradite je da sa Desktop A kliknete na neku od pesama i da krene i muzika konačno. Možete uraditi i obrnuto, Prvo na desktopu A pustite muziku, predjete na desktop B i konektujete se preko enkodera na server. Idemo dalje..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad smo prešli već na polje iznad encodera, STATISTIC RELAYS. Tu ćemo ubaciti iste podatke kao malopre, da bi videli koliko slušalaca ima na mreži, mada, nemojte se pouzdati puno u taj podatak. Prvo, SAM tek posle minut pokazuje da se neko uključio na mrežu, tj menja broj; Drugo, nekad ne radi shoutcastov server koji prosledjuje informaciju. Dakle, ovo polje i ne morate popunjavati - radio će raditi bez problema. Popunite ga ako vam je baš, baš bitan podatak koliko je slušalaca na mreži. Isti je postupak kao kod encodera - kliknite na veliki crni plus-krst + i otvoriće vam se mali prozočić. O njemu kod naredne slike..Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 9:54 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na slici iznad se vidi kako izgleda prozor koji se otvori nakon klika na + u odeljku STATISTIC RELAYS. Pogledajte pažljivo, po defaultu je čekirana opcija "Live365 statistic relay" - i ta opcija nam ne treba. Čekiraćete polje iznad "shoutcast statistic relay" (pod uslovom da idete preko shoutcasta kao 95% njih na internetu - ako ne, pitajte gazdu preko kog servera ide streaming). U našem slučaju (Radio Ela) čekirajte shoutcast opciju i kliknite na OK, otvara se novi prozor..

[You must be registered and logged in to see this image.]

U ovom prozoru (kao na slici iznad) imate da popunite tri polja
1.host - tu upisujete vašu adresu za streamovanje - u našem slučaju je to radioela.tk

2.Port - naravno, upisaćete 9012 (kao i kad ste popunjavali podatke za encoder)

3.Password - isti je kao i za encoder - dakle, upisaćete password vašeg radija. U našem slučaju, obratite se Eli za password.

Dalje, ne dirajte ništa[You must be registered and logged in to see this image.] samo kliknite na OK i to je to, posle minut-dva bi vam se u gornjem desnom uglu prozora SAMa trebao prikazati broj vaših slušalaca )pošto se konektujete na radio, naravno, koji je u startu 0.Leva cifra će prikazivati trenutni broj slušalaca, a desna maximalni broj koji ste imali dok ste radili na radiju. Pošto ste kliknuli na Ok, završeno je upisivanje podataka i na sledećoj slici vidite...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na ovoj slici, u polju statistic relays vidite kako izgleda (plavo selektovano) kad se popune podaci za ovo polje. Vidite i da trenutno piše sa desne strane linije Inactive - to je zato što radio nije konektovan na mrežu ali vam se to može desiti i kad ste konektovani jer shoutcast nekad blago "pukne" pa ne prikazuje te podatke neko vreme. U desnom gornjem uglu prozora, odmah ispod dugmeta X na koje gasite program, osenčeno svetlo plavom bojom - je prikaz slušalaca. Naravno, na slici je sve na nuli jer je još u "inactive" fazi, za koji minut i na narednoj slici biće drugačije.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ovde je već statistic relays prosledio sve podatke SAMu, SAM se konektovao preko ubačenih podataka na shoutcast server za prikaz slušalaca i pojavila se cifra gore desno... ah, ne zamerite što je samo jedan slušalac prisutan, radio je tek proradio jer je preuzela Elka posle mog uključ - isključ da bih sve ove snimke sa strimingom napravila. [You must be registered and logged in to see this image.] Eto, to bi bilo podešavanje vašeg sama, par nekih uputa kako raditi sa njim.. nadam se da ćete se nekako snaći. Ono što sledi u narednim postovima je kako da sredite taj SAM, da vam ne kuka za licencu, registraciju i ne luduje sa reklamnim porukama tipa - koristite sam program, red bi bilo i da ga registrujete[You must be registered and logged in to see this image.]
Vidimo se malo kasnije kad budu spremljene i ubačene sve sličice za ovu akciju.


Tekst preuzet sa [You must be registered and logged in to see this link.]Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
determinanta
Matematički kompleksna
avatar

Godina : 59
Datum upisa : 06.01.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 10:34 pm

Ako sam dobro shvatila, sada se pojavio nick Ela? Kako, pa to, sad?! Dakle, ovo što sam do sada odradila mogu u resaJKLbin!!! I Prijavu svoju i sve. Zašto je bilo potrebno menjati i odustati od onog danubius...bla,bla...nebitno. Ipak ću odustati od svega, jer mi ne pada napamet da ponavljam brisanje i novu instalaciju SAM-a.
Ja ću ostati kao slušalac. [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://www.tagged.com/determinanta
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 10:37 pm

determinanta ::
Ako sam dobro shvatila, sada se pojavio nick Ela? Kako, pa to, sad?! Dakle, ovo što sam do sada odradila mogu u resaJKLbin!!! I Prijavu svoju i sve. Zašto je bilo potrebno menjati i odustati od onog danubius...bla,bla...nebitno. Ipak ću odustati od svega, jer mi ne pada napamet da ponavljam brisanje i novu instalaciju SAM-a.
Ja ću ostati kao slušalac. [You must be registered and logged in to see this image.]


determinanta sve ostaje kako si unijela...Ovo je samo objasnjenje,preuzeto sa drugog sajta i nickovi su sa njihovog radija.Ali autor je tako dobro objasnila da sam ubacila ovdje...mislim da ce onima koji nemaju SAM B. biti od velike koristi.

A ti se drzi tog sto imas [You must be registered and logged in to see this image.]Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
avatar

Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 10:46 pm

Hajde da dodam jos i to...Gore navedeni primjeri,sifre,nickovi se odnose na radio/sajt sa kog je preuzet tekst.
Ali sto se podesavanja programa tice,sve je detaljno objasnjeno...samo sto zainteresovani,tj. Dj Danubius Forum Radija ce dobiti sifre za unosenje od Danubiusa.
Tako da vas to ne zbunjuje...to je gore samo primjer kojeg se mozete drzati uz nase sifre.
Valjda je sada nesto jasnije.Mis'im,ne znam kako bih drugacije objasnila.Ovo je ubjedljivo najbolje objasnjenje koje nadjoh na netu. [You must be registered and logged in to see this image.]Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 38
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 10:48 pm

determinanta ::
Ako sam dobro shvatila, sada se pojavio nick Ela? Kako, pa to, sad?! Dakle, ovo što sam do sada odradila mogu u resaJKLbin!!! I Prijavu svoju i sve. Zašto je bilo potrebno menjati i odustati od onog danubius...bla,bla...nebitno. Ipak ću odustati od svega, jer mi ne pada napamet da ponavljam brisanje i novu instalaciju SAM-a.
Ja ću ostati kao slušalac. [You must be registered and logged in to see this image.]

I ja sam odustala.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/ Na mreži
determinanta
Matematički kompleksna
avatar

Godina : 59
Datum upisa : 06.01.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 10:56 pm

@bosankaa
zbunjuje tu par stvarčica, ali dok se Danubius smisli...blah.

@Kijara-brm
Ti li si isto imala neki kuršlus, ili...?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.tagged.com/determinanta
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 38
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Uto Avg 10, 2010 10:58 pm

determinanta ::
@bosankaa
zbunjuje tu par stvarčica, ali dok se Danubius smisli...blah.

@Kijara-brm
Ti li si isto imala neki kuršlus, ili...?

Rekla sam ti..:)
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/ Na mreži
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Sre Avg 11, 2010 7:43 pm

Ovako, dragi moji....
Moj klinac , koji nije nikakav informatički genije je samo pretrčao uputstvo , i za pola sata je već emitovao svoj program .
I to sa mikrofonom ,logom radia....sve komplet.

Dakle....samo izgleda "špansko selo " , u stvari je sasvim jednostavno .
Jedino što sam ja za sada primetio -mikrofon treba da bude sa slušalicama ...tako nema šumova kao sa običnim. Čak sam se i bacio u trošak...za 10 Eu imaju fenomenalne slušalice , dobre su one i za upola te cene .

Gde god zapne , daće se objašnjenje , otvorićemo temu samo za to .


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
neiskusan
Sasvim običan lik
avatar

Location : Negde daleko
Humor : :)
Datum upisa : 17.01.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Pon Avg 23, 2010 10:45 am

Koliko na sve to utiče "upload" kojim se raspolaže, i koliki je minimum, ipak ja sa svog računara moram nešto "baciti" na net ?
Nazad na vrh Ići dole
Ivana_258
Seven of nine
avatar

Godina : 46
Location : Beograd
Humor : Uvek
Datum upisa : 27.06.2010

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Pon Avg 23, 2010 8:10 pm

Ja skidoh ovo!

Javiću se ako preživim i razumem tj. shvatim!
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 38
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Sre Avg 25, 2010 7:32 pm

Evo sad imam 30,8 GB slobodnog mesta na C disku...
Tips uradio odličan posao... :thb:

Opremu imam svu.Sam još dobra volja.. ererere

Prazan komp.. affraid
Moram nešto ubaciti...
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/ Na mreži
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 38
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Pet Sep 10, 2010 8:53 pm

Danubius ::
Ovako, dragi moji....
Moj klinac , koji nije nikakav informatički genije je samo pretrčao uputstvo , i za pola sata je već emitovao svoj program .
I to sa mikrofonom ,logom radia....sve komplet.

Dakle....samo izgleda "špansko selo " , u stvari je sasvim jednostavno .
Jedino što sam ja za sada primetio -mikrofon treba da bude sa slušalicama ...tako nema šumova kao sa običnim. Čak sam se i bacio u trošak...za 10 Eu imaju fenomenalne slušalice , dobre su one i za upola te cene .

Gde god zapne , daće se objašnjenje , otvorićemo temu samo za to .

Pa lepo mi pošalji svoj već skinut program na mail ili MSN -Samo raspakujem i dalje ćemo se dogovoriti.Da Staša kaže koju. vrti
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/ Na mreži
njushkalo_
Glavni opservator
avatar

Location : daleko od tebe
Datum upisa : 27.12.2007

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Pet Sep 10, 2010 9:00 pm

Još jedan razlog da ne kliknem na link od radija !

Mislim , DJ Staša , svašta .
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 38
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Pet Sep 10, 2010 9:25 pm

njushkalo_ ::
Još jedan razlog da ne kliknem na link od radija !

Mislim , DJ Staša , svašta .

Obožavam te... :ironic:
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/ Na mreži
njushkalo_
Glavni opservator
avatar

Location : daleko od tebe
Datum upisa : 27.12.2007

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Pet Sep 10, 2010 9:56 pm

Kijara-brm ::
njushkalo_ ::
Još jedan razlog da ne kliknem na link od radija !

Mislim , DJ Staša , svašta .

Obožavam te... :ironic:

Znam , nisi jedina ,džaba nemam 50

bom
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Sub Sep 11, 2010 9:33 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

Evo da se olaksa , skinite odavde , da ne morate na rapid share .

Raspakujete , upisete serial, unesite muziku-pa javimo IP , Port i pomognemo u podesavanju mikrofona i ostalog (sve za 5 minuta ) i emitovanje moze da pocne . Novi DJ , dobro došli .


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 38
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Sub Sep 11, 2010 9:36 pm

Skinula za minut.Traži me ono što sam ti rekla.. :thb:

I sva tvoja muzika je kod mene.Problem manje...
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/ Na mreži
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   Sub Sep 11, 2010 9:38 pm

Kijara-brm ::
Skinula za minut.Traži me ono što sam ti rekla.. :thb:

I sva tvoja muzika je kod mene.Problem manje...


SERIJAL: R8TWD - 4JNDY - VA9X7 - BV5PA - N9JTE

Imas ga u prilozenom text doc uz program exe , a i na početku teme .


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: SAM Broadcaster za buduce Dj :)   

Nazad na vrh Ići dole
 
SAM Broadcaster za buduce Dj :)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: ĆASKAONICA /DEBATNI KLUB :: DANUBIUS FORUM RADIO/YOU TUBE /FACEBOOK-
Skoči na: