DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.


DOBRO NAM DOŠLI !DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 NLO (leteći tanjiri ) -moguće?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Ned Mar 08, 2009 9:46 pm

First topic message reminder :

NLO ili neidentifikovani leteći objekat označava u originalnom i bukvalnom smislu bilo kakav leteći objekat ili optički fenomen, opažen vizuelno ili putem radara, a čija priroda nije poznata u prvom momentu opažanja. Interesovanje za ove objekte leži u argumentima da neki od njih iskazuju anomalne osobine, a pogotovo neprekidna spekulacija da neki od njih mogu biti proizvodi vanzemaljske inteligencije.

Istorija

Strane neidentifikovane pojave na nebu i na zemlji bile su zabeležavane kroz istoriju. Drevni rimski zapisi su povremeno beležili spominjanje štitova, pa čak i armija viđenih na nebu. Godina 1896-97, neidentifikovani misteriozni brodovi su bili primećivani u Sjedinjenim Državama, mada se danas zna da su neki od ovih izveštaja bile namerne obmane.

Misteriozne letelice su bile viđane širom Velike Britanije 1909., kao i između 1912. i 1913.godine. Verovalo se da su to nemački cepelini koji špijuniraju zemlju uoči invazije. Ista strahovanja su izazvale slične pojave na Novom Zelandu i u Australiji. Letelice i misteriozni vazduhoplovi su takođe mogli da se vide i u Sjedinjenim Državama 1909. i 1910. Za njih se verovalo da su tvorevine Valasa Tilinghasta, iako je to bilo veoma sumnjivo. Tokom Prvog svetskog rata dolazilo je do pojava misterioznih letelica u Južnoj Africi, Kanadi, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama. Većina ovih pojava se mogla pripisati pogrešnom tumačenju treperave svetlosti zvezda, delu obmanjivača i njihovoj promociji u medijima. Pojave ovih fantomskih letelica su detaljno obrađene u The Scareship Mystery, pod uredništvom Najdžela Votsona.

U svom putopisu Altaj-Himalaja, ruski umetnik i mistik Nikolaj Rerih je prijavio opažanje ovalnog objekta šljašteće površine koji je leteo iznad Amda, u istočnom Tibetu, 1926.godine. Iako se Rerih nije izjašnjavao o svom stavu šta je to video, u narednim pasusima svog putopisa diskutuje o tehnologijama drevnih civilizacija koje se pominju u teosofskim spisima.

1930ih godina u skandinavskim zemljama je bilo nekoliko izveštaja o opažanjima neidentifikovanih vazduhoplova. Tokom Drugog svetskog rata tzv. fu-lovce (svetleće lopte koje su pratile avione) su opažali i saveznički i fašistički piloti. 1946. godine iznad Skandinavije su mogli da se primete tzv. sablasne rakete.

Savremena faza u NLO fenomenologiji je otpočela navodnim opažanjem američkog biznismena Keneta Arnolda (Kenneth Arnold), 24. juna 1947. godine, blizu brda Reinir u državi Vašington. Arnold je kazao da je video 9 svetlećih objekata koji su leteli neverovatnom brzinom pri visini od oka 10,000 stopa. Iako NLO koji je Arnold opazio nije bio po striktnoj definiciji tanjirastog oblika, on je opisao njegovo kretanje kao slično onome kada tanjir poskakuje preko vode - otuda i potiče naziv leteći tanjir. Arnoldove tvrdnje su potom dobile značajnu pažnju medija i publike.

Početkom 1950ih počinju da se pojavljuju spiritualne sekte u vezi sa NLO. Društvo Eterijus je jedan od ranijih primera; kasnije su se pojavile sekte Rael i Aštar Komanda. Uopšteno govoreći, vanzemaljci, koji su sponzorisali takve grupe, u svojoj dobronamernosti su upozoravali čovečanstvo na opasnosti od nuklearnog rat ili su pozivali Zemlju da se priključi međuplanetarnoj federaciji.

Tokom 1970ih, javno mnenje (naročito posle filmova Bliski susreti treće vrste i E.T. ) je verovalo da su NLO --ako uopšte postoje-- vanzemaljske letelice, i da su vanzemaljci prijateljski nastrojeni. Ovaj model se promenio tokom 1980ih, nakon objavljivanja knjiga Vitlija Stribera (Whitley Strieber) (prva knjiga u nizu je bila Pričešće (Communion)) i Žaka Valea (Jacques Vallee) (između ostalih, knjiga Pasoš za Magoniju (Passport to Magonia)).

Striber, pisac horora, je verovao da ga vanzemaljci opsedaju i da su odgovorni za rupe u vremenu tokom kojih je bio podvrgavan nepoznatim eksperimentima. Naslovna strana knjige Pričešće dovela je do novog standarda u prikazivanju glave vanzemaljaca (to je kasnije bilo satirizovano u Šva umetnosti (Schwa art). I Striber i Vale su sumnjali da su ova bića vanzemaljci, kako se to obično mislilo, videći u njima neku vezu sa pričama o vilama i vilenjacima. (uporedi Jungovo poređenje sa anđeoskim vizijama u njegovom članku Leteći tanjiri: Savremeni mit o stvarima koje se vide na nebu.) Ovaj noviji mračniji model se može videti i u potonjem talasu literature o otmicama vanzemaljaca, kao i u pozadinskom mitosu Dosijea Iks.

Etimologija

25. januara 1878. Denisonske dnevne novine su napisale da je Džon Martin (John Martin), lokalni farmer, prethodnog dana prijavio da je opazio veliki, tamni, okrugli leteći objekat nalik na balon koji leti zapanjujućom brzinom, a takođe je da bi ga opisao koristio i reč tanjir. [1] Ovo je prva poznata upotreba reči tanjir da bi se opisao jedan neidentifikovani leteći objekat. Sedamdesetak godina kasnije, 1947., mediji su upotrebili izraz leteći tanjir kako bi opisali opažanje Keneta Arnolda.
[You must be registered and logged in to see this image.]
NLO: juna 1984., Rio Klara, Brazil

Devet objekata koje je Kenet Arnold video nisu bili striktno tanjirastog oblika. Arnold je prvo opisao, a potom i nacrtao sliku, osam objekata koji su bili tanki i ravni, okrugli napred i usečeni pozadi. Drugi crtež je predstavljao deveti, nešto veći, objekat oblika polumeseca ili bumeranga. Ipak, nekoliko godina kasnije, Arnold je rekao da je njihovo kretanje opisao kao neku vrstu poskakivanja, kao kada tanjir poskakuje po vodi. Požalio se da ga je štampa pogrešno citirala, koristeći izraz leteći tanjir umesto kao tanjir.

Leteći diskovi je bio drugi izraz koji su mediji koristili tokom kasnih 1940ih i ranih 1950ih da bi opisali ovu vrstu objekata.

Sredinom 1950ih, Galupovo ispitivanje je otkrilo da se termin leteći tanjir, toliko odomaćio u američkom govoru, da je 94% intervjuisanih bilo upoznato sa njim, čineći ga najpoznatijim terminom koji se uobičajeno pojavljuje u novinama, daleko ispred termina kao što su opšta vojna obuka (75%), ili hladan rat (58%).

Holivudski naučnofantastični filmovi 1950ih, kao što su Dan kada je Zemlja stala (The Day the Earth Stood Still) (1951), Zabranjena planeta (Forbidden Planet) (1956), i Zemlja protiv letećih tanjira prikazuju letelice u obliku tanjira, čime još više utvrđuju termin kao kulturnu ikonu. To su činile i popularne knjige na tu temu kao knjige Frenka Skalija (Frank Scully) - Iza letećih tanjira (Behind the Flying Saucers)(1950), Donalda Kihua - Leteći tanjiri su stvarni (The Flying Saucers Are Real)(1950) i Leteći tanjiri iz svemira (Flying Saucers From Outer Space)(1953), kao i knjige orijentisane na kontakt poput knjige Džordža Adamskog(George Adamski)- Leteći tanjiri su sleteli (Flying Saucers Have Landed)(1953).

Leteći tanjiri je bio najuobičajeniji termin za većinu neidentifikovanih ‎pojava na nebu od 1940ih do 1960ih, pa čak i za one koje uopšte nisu imale ‎oblik tanjira. Krajem 1960ih, termin NLO je počeo da se koristi sve češće. ‎Upotrebu reči NLO umesto leteći tanjir je 1952. prvi predložio kapetan ‎‎Edvard Dž. Rupelt (Edward J. Ruppelt), prvi direktor ‎‎Projekta Plava knjiga američkog vazduhoplovstva, jer je ‎smatrao da je termin leteći tanjir nedovoljno širok da bi se pod njim ‎obuhvatile sve neobjašnjive pojave i fenomeni. Njegov predlog je u ‎vazduhoplovstvu bio vrlo brzo prihvaćen (i termin NLOB je bio nakratko ‎korišćen, sve do 1954.). Rupelt je opisao iskustva sa Projektom Plava knjiga u ‎svojim memoarima Izveštaj o neidentifikovanim letećim objektima (1956.).
Neviđena teškoća u vezi sa terminom NLO je da često dovodi do semantičkih ‎debata između podržavaoca i protivnika istog. Skeptici često komentarišu da ‎‎NLO prosto znači da je objekat neidentifikovan od strane onih koji su videli ‎objekat, što ne znači da je sam objekat neobjašnjiv, a još manje da je ‎‎vanzemaljski. Sa druge strane, istraživači poput Hajneka su ‎predlagali da upotrebu termina treba strogo ograničiti na ona opažanja koja su ‎bila ispitivana intezivno, ali se i dalje kose sa konvencionalnim objašnjenjima, ‎šta je, ustvari, i bila stvarna definicija vazduhoplovstva u zvaničnim ‎direktivama iz 1950ih. ‎
Image:Arizona GrandCanyon 1997 ufo.jpg
NLO: 1997., Grand Kanjon, Arizona, SAD

Na primer Pravilnik vazduhoplovnih snaga 200-2, izdat 1954., definiše ‎NLOB kao bilo koji vazduhoplovni objekat koji po performansama, ‎aerodinamičkim karakteristikama, ili neobičnim izgledom, nije podudaran ni sa ‎jednom poznatom letilicom ili projektilom, ili koji se ne može sa sigurnošću ‎identifikovati kao poznati objekat. Čak, štaviše, za istraživanje NLOB-a je ‎navedeno da je u cilju nacionalne bezbednosti, kao i radi otkrivanja tehničkih ‎aspekata. Očigledno je da se ovakve zabrinutosti nisu odnosile na uobičajena ‎objašnjenja većine NLO pojava, kao što su prirodni fenomeni ili ljudskom ‎rukom stvoreni objekti, osim, možda, prethodno nepoznate strane letelice.‎

Stoga N u NLO umesto za neidentifikovani bi više odgovaralo da stoji ‎‎neobjašnjeni ili nekonvencionalni, kao što je 1970ih bivši ‎vazduhoplovni inženjer NASA-e, Pol Hil (Paul Hill) naslovio svoju knjigu na ‎ovu temu: Nekonvencionalni leteći objekti.‎

Na engleskom akronim za NLO je UFO (Unindentified Flying Object), a na španskom, ‎portugalskom i francuskom OVNI (npr. na španskom Objeto Volador No ‎Identificado, na francuskom, Objet volant Non Identifié). ‎

Tipične karakteristike NLO-a

Letelica nalik na tanjir ili disk, bez vidljivog ili čujnog pogona (pojavljuje ‎se i danju i noću).‎
Brzopokretna svetla ili svetla sa očevidnom sposobnošću da brzo menjaju ‎pravac (najranije spominjanje njihovog kretanja je opisano sa kao tanjiri koji ‎poskakuju po vodi).‎
Velike trouglaste letelice ili svetla u obliku trougla.‎
Letelice u obliku cigare sa prozorima iz kojih izbija svetlost (meteoritsko ‎kamenje je ponekad bilo prijavljivano na ovaj način).‎

Broj različitih oblika, veličina i svojstava navodnih NLO-a je ogroman – ‎pominju se pravougli trouglovi, latinična slova V, lopte, kupe, rombovi, ‎bezoblične crne mase, jaja i cilindri. Skeptici objašnjavaju ovu raznorodnost ‎oblika, veličina i svojstava pomoću socijalno-psiholoških objašnjenja. Drugi ‎istraživači razmatraju mogućnost da baš tako velika raznolikost ukazuje na ‎moguće parafizičko poreklo, a neki i da postoji velika raznolikost u oblicima i ‎veličinama ljudskih letelica, koja ukazuje na različito poreklo, na različite ‎pogone i na različite svrhe, tako da raznorodnost NLO-a nije nipošto ‎neočekivana niti neobjašnjiva. ‎

Drugi argument je da stvarni oblik, u nekim slučajevima, može biti prikriven ‎ili izmenjen jonizacijom vazduha oko objekta, što bi bile ‎karakteristike pogonskog uređaja, u šta veruju i NASA-ini inženjeri Pol Hil ‎‎(Paul Hill) i Džejms Mek Kembel (James McCampbell). Jonizovanje vazduha može ‎takođe da objasni razlike u bojama, pošto različiti molekuli vazduha menjaju ‎svoju strukturu na različitim energetskim nivoima, kao i električno svetlucanje ‎nalik na neonsku svetlost, koje se često viđa oko objekata – to slično se dešava i ‎sa polarnom svetlošću. Prema drugom tumačenju, oblik se ‎može prikriti ili izobličiti usled promena u kosmičkom vremenu, koje potiču ‎od antigravitacionog pogonskog sistema. Ipak, neki veruju da su takve ‎spekulacije preuranjene zbog činjenice da je teza da su NLO-i vanzemaljske ‎letelice problematična sama po sebi.‎

Drugi na ovo odgovaraju, koristeći se nekonvencionalnim tumačenjima, da je obim ‎primećenih pojava toliko ogroman (struktura očevidaca se kreće od pilota aviona, ‎pa sve do predsednika Sjedinjenih Država; pojave se povremeno beleže i na videu ‎i na radarima) da se ne može prosto objasniti pomoću zemaljskih fenomena (kao ‎što su meteorološki baloni, letelice, planeta Venera itd.).‎ ‎ ‎ Jedan pisac tvrdi da su masovne pojave NLO-a osnova za prvobitno neobične ‎pojave, okružene sa mnogo pogrešnih tumačenja,želja i nerazumevanja.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži

AutorPoruka
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
avatar

Godina : 58
Location : podnozje Alpi
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Pon Avg 22, 2011 12:36 pm

evo komentara jednog posmatraca

Ja bih se ipak zapitao sta je to bilo sinoc iznad CG ?Mislim isto i da nije trebalo pitati "nase strucnjake"o svemu ovome jer da ih imamo toliko koliko se prica ovdje i u regionu ne bi svaka drzava propala kao sto propadaju.Komentari i misljenja strucnjaka su malo smijesna.Te loptaste munje te komete kojima se pada i ne pada na zemlju...cudno :D al ajd nek im bude.Sada ne vijerujem u bajke a vijerovao sam.Mislim da sam sa ovim sve rekao.Nemam nikakve koristi od toga i ove info ali moram da vam kazem da sam to ja vidio sinoc iznad Podgorice oko 22:30 u pravcu Tuzi.to sam posmatrao 15 min i vis.To nesto je stvarno i kruzilo i spustalo se i uzdizalo i bilo je tako krvavo crvrno skoro narandzasste boje.Misli da zivimo na istoj planeti na kojoj se nalazi i Sjeverna Karolina..


.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Čet Jun 07, 2012 4:20 pm


NLO nad Apatinom

Datum kreiranja 06 jun 2012

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na nebu iznad Dunava kod Apatina brojni šetači su sinoć uočili neobičnu
pojavu. Uz prelamanje poslednjih sunčanih zraka koji su zamicali na
drugoj obali u guste baranjske šume na nebu se pojavio neobičan trag za
koji se u prvom trenutku pomislilo da je trag aviona.


S obzirom da duži period ovaj trag nije nestajao sa neba među brojnim
posmatračima na obali se proneo glas da nad dunavom lebdi leteći tanjir.
Ove tvrdnje je podgrejala i nedavno objavljena vest u medijima da se
slična pojava proteklih dana videla i na nebu iznad Beograda i Pirota. U
tim trenutcima na obali se našao i fotoreporter televizije Apatin koji
je snimio neobičnu pojavu što ostaje kao trajni dokaz za dalje analize
stručnjaka. Bilo kako bilo nad Apatinom je sinoć nešto lebdelo. Leteći
tanjir ili prirodna pojava pokazaće vreme.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
Lily
First Bride
avatar

Godina : 21
Location : .. majka Serbia..
Datum upisa : 12.09.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Čet Jun 07, 2012 4:58 pm

Sad malo obilaze nas kraj.. migg
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Čet Nov 28, 2013 4:02 pm

JASNO KAO DANVIDEO: NASA snimila leteći tanjur u Zemljinoj atmosferi?
[You must be registered and logged in to see this image.]
Fotografiju koja će impresionirati čak i skeptike snimio je NASA-in satelit, a na njoj se vidi okrugli objekt koji leti iznad oblaka, a nalikuje tipičnom letećem tanjuru.
Zanimljivi prizor brzo je privukao pažnju ufologa koji su odmah ustvrdili da je vjerojatno riječ o izvanzemaljskoj letjelici koja slijeće na Zemlju ili je pak na putu za bazu koja se nalazi negdje u Sunčevom sustavu. 

Zanimljivu snimku, koja vam možda otvori oči i ukaže na izvanzemaljsku prisutnost na našem plavom biseru, svakako pogledajte u nastavku: 
[You must be registered and logged in to see this link.]


MI NISMO SAMI.... :)
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Sub Dec 28, 2013 8:35 pm

REAGIRAO U ZADNJI TRENPilot Airbusa posvjedočio kako je izbjegao sudar s NLO-om iznad Engleske
[You must be registered and logged in to see this image.]
Izvještaj o incidentu koji se dogodio u blizini Londona, točnije iznad Berkshirea dospio je u javnost. U njemu stoji kako je pilot Airbusa A320 uočio nepoznati srebreni objekt koji leti prema avionu na istoj visini te je skrenuo s putanje kako bi izbjegao sudar.
Incident se dogodio u srpnju ove godine, a u javnost je tek sada dospio izvještaj. 

Pilot je istražiteljima otkrio kako je leteći objekt kojeg je vidio bio metalik srebrne boje te je imao oblik cigarete. 

'Pilot je procijenio da su u opasnosti od sudara i da treba odmah reagirati. Njegova reakcija je bila da skrene u desno i tek tada je upozorio kopilota, nije bilo vremena da ga prije upozori', stoji u izvješću, javlja unexplained-mysteries.com. 

I.P./unexplained-mysteries.com
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Gost
Gost
avatar


PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Sub Dec 28, 2013 8:46 pm

Federacija tih NLO nedozvoljavaju se spustiti na planeti zemlji niti se pokazati uzivo.
Imaju ugovor, nesmiju se mjesati u nas svijet.

Kratko receno i razumljivo, mi svi zivimo u zooloskom vrtu, samo mi to neznamo.
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Sub Dec 28, 2013 8:59 pm

Nova Scully: Rihanni ne daju mira ‘mali zeleni’, opsjednuta je
Invazijom nadnaravnih bića je opsjednuta od malih nogu, kaže prijatelj pjevačice. Unajmila je agenta koji je svaki dan mora obavještavati o kretanjima izvanzemaljaca
Pjevačica s Barbadosa vjeruje da će svemirci posjetiti Zemlju dok je živa. Rihanna (25) zato je unajmila agenta koji je svaki dan mora obavještavati o kretanjima izvanzemaljaca.
Muškarca kojemu ne želi otkriti identitet pjevačica je upoznala u pustinji Mojave u Kaliforniji.
- Sastaju se u restoranu u Nevadi i razglabaju o invaziji svemiraca. Misteriozni agent tvrdi da može skenirati sva kretanja na nebu i prepoznati ‘male zelene’ - rekao je Rihannin prijatelj. Pjevačica nije željela otkriti koliko mu plaća, ali invazijom nadnaravnih bića je, kaže, opsjednuta od malih nogu.
- Dok sam odrastala na Barbadosu, s ocem sam sjedila na terasi i gledala u nebo ne bih li vidjela svemirski brod. Obožavala sam seriju ‘Dosjei X’. Htjela sam biti kao Dana Scully. Znam da ima života izvan Zemlje i spremna sam na susret s drugom vrstom - rekla je Rihanna. :)
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Pon Apr 28, 2014 12:27 am

NLO lebdio iznad šume: Ljudi brinu hoće li opet nekoga oteti
Čovjek kojem pripada zanimljiva snimka nije se htio upuštati u nagađanja jesu li to 'ponovo u kraj stigla izvanzemaljska bića' ili je ta sporna letjelica samo običan dron

Obitelj Shattles, koja u zabačenom dijelu okruga Jackson u Mississippiju na drveću drži infracrvene kamere koje bilježe tamošnju faunu, predstavila je u četvrtak javnosti zanimljivu snimku na kojoj vidimo 'druženje' nepoznatog letećeg objekta s jelenima.
Objekt je zabilježen u večernjim satima 16. veljače, a kadrovi svjedoče o tome da se spustio svega nekoliko metara od tla.
Približavanje životinjama je trajalo više od pola sata, pa iako se svjetla prvi puta mogu primijetiti u 7:29, tek u 8:09 snimka otkriva nešto što podsjeća na farove automobila, a potom i diskoliki objekt u odlasku.
- U svakom slučaju govorimo o nepoznatom letećem objektu, ali ne pitajte me čiji je. Možda je doista riječ o izvanzemaljskoj napravi, a možda je to i običan dron, bespilotna vladina letjelica - kazao je Rainer Shattles, koji dosad nije imao sličnih iskustava.
Prizor podsjetio na slučaj otmice iz 1973. godine
Zagovornici teorija da nismo sami u svemiru incident su odmah povezali sa slučajem iz 1973. godine, kada su se dvojica ribiča iz Pascagoule (koji kilometar južnije) proslavila tvrdnjom da su ih otela bića iz svemira.
Charlesa Hicksona i Calvina Parkera navodno su tri humanoidna bića uvukla u lebdeći svemirski brod, te su u njemu bili proučavani otprilike dvadesetak minuta.
Hickson je kasnije uspješno prošao poligrafski test, a zanimljivo je napomenuti i to da je 2001. godine umirovljeni mornarički časnik Mike Catalado potvrdio da su te večeri u kraju viđeni nepoznati leteći objekti.
Sigurnosne kamere to nisu potvrdile, a skeptici su i danas uvjereni da je priča Hicksona i Parkera prepuna nelogičnosti te da je istraga provedena, blago rečeno, traljavo.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Lily
First Bride
avatar

Godina : 21
Location : .. majka Serbia..
Datum upisa : 12.09.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Uto Apr 29, 2014 2:29 pm

Naravno da postoji zivot van planete ZEmlje, naravno da postoje mozda i naprednije civilizacije od nase.. primer sa NLO/UFO.

Istrazuju sunceve sisteme, tragaju za sirovinama.. vrse ekpserimente.. mozda putuju i kroz vreme.. sve je moguce, zasto da ne?

Parafraziram, ali.. Verujemo li u Boga, Atlantidu, Amazonke??! Zasto ne i u NLO!
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Uto Apr 29, 2014 10:52 pm

Moguće je sve.Isto kao i ovo..


Priča koja dolazi iz Nigerije govori o neobičnom slučaju kokoši koja je progovorila arapski baš kada su je vlasnici namjeravali zaklati.  trtrr 
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Sub Maj 31, 2014 10:30 pm

VIDEO: Zbog ovih priča biste mogli početi vjerovati u izvanzemaljski život


U većini prijavljenih NLO viđenja, radi se tek o prirodnom fenomenom ili metereološkom balonu, no zabilježeni su slučajevi za koje objašnjenja nikada nitko nije našao.

Video koji vam prenosimo kompilacije je najpoznatijih nerješenih slučajeva NLO viđenja. Bez obzira na to vjerujete li u izvanzemaljski život ili ne, neki od ovih misterija ostavit će vas bez daha u maniri holivudskih znanstveno-fantastičnih filmova.

Slučajevi koji su detaljno zabilježeni imaju vrlo slavne protagoniste, od premijera država do vlada i vladinih organizacija, a video sadrži i fotografije nepoznatih objekata.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
John Doe
SFRJ
SFRJ
avatar

Godina : 56
Location : deep space
Humor : was ist das?
Datum upisa : 28.11.2011

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Ned Jun 01, 2014 10:36 am

... komšinica je pre nekoliko dana lansirala polaK kujne kroz prozor... bilo je tu i escajga, ne samo tanjira... ne da je letelo na sve strane, čudo jedno...
rasta
Nazad na vrh Ići dole
http://www.istitutzagubljenjevremena.com
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Pon Jul 07, 2014 11:14 pm

JE LI MOGUĆE?
VIDEO: Vojska snimila leteći tanjur, pogledajte nevjerojatni prizor


Dok je vojska u Čileu pomagala stanovništvu pogođenom posljedicama potresa, na nebu se pojavio nevjerojatni prizor.

U snimci koju vam prenosimo možete pogledati što je to vojska uspjela snimiti i radi li se možda o letećem tanjuru izvanzemaljskog podrijetla.

Naravno, kao što je to uvijek s ovakvim nevjerojatnim snimkama, treba zadržati dozu skepticizma. Radi li se o pravom svemirskom brodu, provjerite u videu:lete mi lete tridesete...:D
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
avatar

Godina : 37
Location : F - AN - T - AS - T I C
Humor : YES-You now :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Pon Okt 20, 2014 1:57 am

VIDEO: Ovo nije optička varka, pogledajte što su snimili na nebu!

Nevjerojatno je što se sve može snimiti na nebu ako se obraća pažnja. Još jednu snimku na rubu paranormalnog prenosimo vam u nastavku.

Snimka nastala u francuskom Saint-Tropezu svakako je jedna od onih koje dižu mnogo prašine zbog toga što je na njoj zabilježena nepoznata letjelica koja izgleda poput letećeg tanjura.

Radi li se o autentičnoj snimci ili tek o manipulaciji? Za sada se čini da je riječ o pravom letećem tanjuru, no najbolje da provjerite sami:


 OPET-mi nismo sami...:D
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Gost
Gost
avatar


PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   Uto Mar 10, 2015 9:17 pm

Volio bi da me odnesu sa ove planete, kasete od Mitra bi im pustio, bila bi uzivancija.

Mislim da nismo sami, bilo bi i steta a toliki svemir-kosmos-galaksija itd. naklon
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: NLO (leteći tanjiri ) -moguće?   

Nazad na vrh Ići dole
 
NLO (leteći tanjiri ) -moguće?
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» Anemija - malokrvnost
» Ugojila sam se!!!!!! Moram da da smrsam!!! Kako??? (I deo)
» Hormoni
» Danas sam kuvala...
» Kruzni trening

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: DUHOVNOST I EZOTERIJA :: SA ONE STRANE STVARNOG :: DOSIJE-X-
Skoči na: