DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.


DOBRO NAM DOŠLI !DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 O anđelima...

Ići dole 
AutorPoruka
Sanjalica
Maman Papillons Charmants Petits
avatar

Godina : 42
Location : Tamo gde vecno sunce sja...
Datum upisa : 16.08.2008

PočaljiNaslov: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 11:47 am

ČOVEK UPOZNAJE ANĐELESveto Pismo govori o njima na stotinama mjesta. Gore na nebu, oko pjestolja Svevišnjega slaveći mole tri najviša kora anđela:

Serafini, anđeli ljubavi,

Kerubini, anđeli snage i mudrosti riječi i prijestolja,

Anđeli života - od Boga i k Bogu.


Iznad sveg stvorenja tri su daljnja kora:

Gospodarstva koja u Božjoj ljubavi dijele darove duha, a u konačnom će vremenu pomoći da Božja Pravda dođe do pobjede.
Sile koje u čitavu prirodu i u stvorenje unose Božje zakone, Božji savez s ljudima.
Kneževstva Upravitelja svega stvorenoga, bili to dijelovi zemalja ili država, vjetar, oblaci, godišnja doba, bili narodi, zajednice, bilo to građa od zemlje kao kamen i drvo ili čovijek - pojedinac sa svojim
sposobnostima i vrlinama.
U otkupiteljskom djelu na zemlji služe čovjeku tri najbliža kora:

Moći (vjere, nade, ljubavi, Crkve)

Arkanđeli- veliki borci i osobiti službenici Marijini – kao i milijuni anđela.

A k tim milijunima anđela pripadaju i anđeli čuvari + zemaljski anđeo ili - anđeo svijeta - anima mundi = duša svijeta.

Tome što oni ne čine poseban kor uzrok je to što je služba anđela čuvara počasna služba i Bog, koji sve ljubi, daje svim anđelima da jednom vrše tu počasnu službu.
Biti naime, anđeo čuvar, to je za anđele nasljedovanje Krista.
Zato najviši saraf može jednom biti anđeo čuvar.
Tek u toj službi postaje im jasna veličina otkupiteljskog djela Isusa Krista, kad treba sići s najvišeg mjesta pred Božjim prijestoljem u neznatnu priliku anđela IX kora na zemlji te nekog čovjeka pratiti na njegovu putu - i prividno naoko nemoćan - mora paziti na griješna čovjeka, jer ni Bog, a niti anđeo ne sprečavaju slobodnu volju čovjeka.
Zar svevišnji Bog ne bi mogao bez ikakve muke čitav grješni ljudski rod pokretom svoje ruke zbrisati sa zemlje?
Zar svevišnji Bog ne bi mogao jednim dahom otpuhati sve demone, koji pritišću ljude i dovode ih do otpada, jednostavno ih uništiti?
Zašto Bog kroz tisuće godina dopušta takvo djelovanje svojih stvorova?
Ni jedan stvor, pa čak ni Marija ne može iskrpsti ni ocijeniti beskrajnu ljubav Božju. Ona je najintimniji žar Božanskog bića.
Ona ga tjera prema nekome koji treba imati udjela u Božjem blaženstvu.
Trojedini Bog u sebi je savršeno blažen i nije mu potrebno da se to blaženstvo u njemu sve više povećava.
Ali on želi da stvorenje - koje je stvorio svojom ljubavlju, mudrošću i moći, kako bi ono služilo Njegovu veličanstvu i uzvišenosti, te kako bi slaveći ga, uvijek bilo uz njega - također u ljubavi privuče k sebi.
Zato je svojim najvišim stvorovima, a to su anđeli i ljudi, podijelio svoji sliku i priliku u obliku slobodne volje i neumrle duše, te očekuje od njih da će se oni posredništvom te slobodne volje i savršeno odlučiti za njega, da će mu služiti ne prisilno, nego dragovoljno, tako da Bog i po svojoj pravednosti može primiti stvorenje u nebo blaženstva.


(“Posjet anđela” , B. Grujić )
Nazad na vrh Ići dole
PJER
Pjer
avatar

Datum upisa : 13.10.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 11:58 am

[You must be registered and logged in to see this image.]


Poslednji put izmenio PJER dana Pet Dec 12, 2008 12:25 pm, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
Sanjalica
Maman Papillons Charmants Petits
avatar

Godina : 42
Location : Tamo gde vecno sunce sja...
Datum upisa : 16.08.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 12:05 pm

Najpoznatiji Anđeli - ARHANĐELIMIHAEL


Njegovo ime znači: «Tko je kao Bog?» i najpoznatiji je od svih Arhanđela. U Bibliji se spominje kao Anđeo koji se pojavio pred Mojsijem u vidu plamtećeg grma, onaj koji je izbavio Danijela iz lavlje
špilje i Mariji najavio njezinu skoru smrt. Branitelj je svjetla i dobrote, borac protiv zla, pa ga najčešće prikazuju s mačem ili kopljem u ruci. Simbolično ga prikazuju sa čeličnim oklopom u obliku Lava ili Zmaja. Lav predstavlja svemoćnu snagu, hrabrost i životnu enegiju koju nam Mihael daje. Zmaj je simbol naših strahova koje nam Anđeo pomaže prevladati.

Mihael je zaštitnik radosti i ravnoteže svih ljudi, ali vodi i ljude negativnih misli prema Božanskom svjetlu. Ovaj Arhanđeo može pročistiti negativnu energiju svakog prostora (kako misli i srca, tako
i našeg doma i radnog mjesta). Brine se za našu energiju i entuzijazam donoseći nam nadu. Mihael je Anđeo vatre i Juga, predstavlja horoskopski znak Lava.
Kada mu se molimo, dobro je okrenuti se prema Jugu i pokušati zamisliti vatreno-crveni lik koji nam daje snagu i zaštitu. Dobro ga je zazvati u svim situacijama kada se osjećamo ugroženi ili napadnuti jer nas brani i štiti od zla svake vrste.


GABRIJEL


Arhanđeo je navještenja i glasnik Božje volje. Ime mu znači: «Bog je moja snaga». Prema Bibliji, upravo je Gabrijel navijestio Mariji rođenje Isusovo, te razdvojio Crveno more kada su Hebreji bježali pred faraonovim vojnicima. Islamskim je vjernicima znan kao Anđeo koji je Muhamedu objavio Kur;an. Vjeruje se da je Gabrijel nadahnuo Ivanu Orleansku da pomogne francuskom prijestolonasljedniku. Često ga prikazuju sa srebrnim orlom na grudima koji simbolizira mitsku pticu Feniks, koja se ponovno rađa iz pepela.

Gabrijela povezuju s emocijama i srcem. Kao glasnik dobrih vijesti donosi svjetlo u istrošene dijelove našega života, ukazuje nam na kreativne mogućnosti i nova iskustva, priliku da krenemo ispočetka.
Gabrijel predstavlja vodu, emocije i Zapad, horoskopski pozitivnu snagu Škorpiona.

Ako imamo problem emotivne prirode ili nam je neki dio života zablokiran, molimo se Arhanđelu Gabrijelu. Okrenemo se prema Zapadu i zamolimo ga da ispuni svjetlom naš život i pomogne nam sjetiti se svoje božanske svrhe.


RAFAEL

Vjerojatno je najomiljeniji od svih Arhanđela i najčešće prikazivan u umjetnosti. Slikali su ga veliki majstori kao Botticelli, Tizian i Rembrandt. Njegovo ime znači: «Bog iscjeljuje». Zadužen je za
iscjeljivanje Zemlje i svih njezinih stanovnika. Biblija kaže da je Anđeo Rafael iscijelio Tobijino sljepilo, kao i da je nakon potopa dao Noi «medicinsku knjigu» s uputama za liječenje. Na slikama ga prikazuju sa znakom Vodenjaka na grudima i često s mačem u ruci, no to je mač obrane, a ne napada.

Rafael je zadužen za čisćenje negativnih misli i brisanje krivih vjerovanja koji u našemu tijelu izazivaju bolest. Ovaj Arhanđeo nam daje zdravlje, vjeru i mentalnu snagu. Simbol je zraka, Istoka i
horoskopskog znaka Vodenjaka.

Kada molimo za zdravlje kao naše prirodno stanje, okrenuti ka Istoku pozivamo Rafaela da nas svojom ljubavlju i vjerom vodi kroz proces iscjeljivanja. Možemo ga moliti i za zdravlje svojih bližnjih.


URIEL

Arhanđeo pomoći i mira, ime mu znači: «Božje svjetlo» jer stoluje na Nebu u blizini samoga Boga. Vjeruje se da je Uriel upozorio Nou na potop, da je iz Raja na Zemlju donio božansku umjetnost alkemije i ljudima predao Kabalu, mističnu hebrejsku tradiciju. Često ga slikaju sa znakom Bika na grudima i diskom, simbolom materije, sigurnosti i stabilnosti.

Anđeo Uriel daje nam snagu da se suočimo s odgovornostima života, donosi nam sigurnost koja već postoji u dubini našeg bića. Njegov je najveći blagoslov što nam pomaže transformirati bolna iskustva i razočaranja u pozitivna kroz razumijevanje Božje misli koja je iza svih događaja. Svojim svjetlom i mirom pomaže nam u otpuštanju neoprosta i otpora.

Uriel je povezan uz zemlju, Sjever i horoskopski znak Bika.

Kada nam ponestane stabilnosti u životu i preplave nas bolna sjećanja, molimo se Arhanđelu Urielu. Okrenuti ka Sjeveru zamolimo da svojim svjetlom razumijevanja obasja naš život, iscjeli prošlost i
omogući stvaranje novoga života.
Nazad na vrh Ići dole
Sanjalica
Maman Papillons Charmants Petits
avatar

Godina : 42
Location : Tamo gde vecno sunce sja...
Datum upisa : 16.08.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 12:23 pm

Ljiljana Habjanović Đurović:

Na ovo pitanje odgovoriću citatom iz romana IGRA ANDJELA:

"Samo su malobrojni među ljudima razumeli ponešto od prirode anđeoske. Jovan Damaskin. Grigorije Veliki. Ilija. Apostol Pavle. Vasilije Veliki. Prorok Jezekilj. Patrijarh Jakov. Tajnovidac Jovan. Dionisije
Areopagit. Preko njih je Gospod otkrio našoj miloj braći ono što je po promisli Njegovoj trebalo da saznaju o nama. Ništa više ne smem ni ja da vam kažem. Jer kao što sigurno pamtite, svako naše činjenje određeno je i ograničeno voljom Božijom.
Gospod nas je stvorio da budemo vesnici i izvršioci Njegovih nauma. A opet, mi smo bića samostalna i slobodna. Imamo i osećanja, ali ne iz same svoje suštine, nego od Duha svetoga. I poslušnošću ostajemo u njemu. Nevidljivi smo i bestelesni. Besmrtni i nepromenljivo mladi, kao u času postanja. To je zato što smo smireno izabrali ljubav prema Onome koji nas je sazdao. Tako smo ovom neizmenljivošću pobedili samu izmenljivost svoju.
Ima nas neizbrojivo mnogo. Hranimo se svetlošću i blizinom Božijom. Podeljeni u devet krugova okrećemo se neprestano oko Njega. Najbrže oni koji su Mu najbliži. A On sija u središtu. Svetlost svake svetlosti. Razlikujemo se i delimo među sobom po svojoj prirodi i položaju. Svrstani smo u tri čina, a u svakom činu su po tri reda anđeoska. Kao u svakoj vojsci. Jer anđeli i nisu drugo do nebeski ratnici za slavu Božiju i za dobro ljudi.
Vrh nebeske hijerarhije činimo mi, Serafimi. Nazivaju nas i bogoljubivima, i plamenolikima, jer plamtimo ljubavlju prema Svedržitelju.
Kraj nas su Heruvimi, bogomudri i mnogooki. Njihovo je ime Punoća Božijeg znanja. Oni vidovito prate sva događanja u vaseljeni.
I još od prvog greha stoje pred istočnim vratima Edenskog vrta, i svojim plamenim mačevima preče put ka drvetu večnog života. Zapisano je još: po nalogu koji Gospod dade Mojsiju, Jevreji su poklopac zavetnog kovčega ukrasili zlatnim kipovima dva Heruvima, koji se gledaju licem u
lice, i čuvaju Zapovest.
Najvišeg čina su i Prestoli, poznati i kao bogonosni, jer na njima na neiskaziv način počiva Bog. Oni pomažu vladarima, i svima koji imaju moć nad ljudima, da pravedno sude i presuđuju.
U srednjem činu anđeoskom utvrđeni su Gospodstva, Sile i Vlasti. Gospodstva uče vladare mudrom i mirnom upravljanju zemljom i narodom. Ali nisu samo nad njima nadneti. Gospodstva s radošću pomažu ljudima koji bi da zavladaju sobom. Svojim željama i strastima.
Sile nose slabosti slabih. A na ugodnike Božije izlivaju čuda čineći i njih čudotvorcima.
Vlasti učvršćuju dobre u trudu i podvizima i imaju vlast nad iskušenjima i nad kušateljem ljudi.


U tri su reda svrstani i anđeli nižeg čina. Načala. I oni čija imena ljudi najbolje znaju. Arhanđeli i Anđeli.

Načalstvovati se još kaµe i starešinovati. Upravljati. Načala su starešine nad Arhanđelima i Anđelima. I još izvode dostojne ljude na važne položaje i daju im upravu nad drugima. Među Načelima svaki narod ima svoga čuvara. Kao što svaki čovek ima svoga Anđela.

Arhanđeli blagoveste veliko i preslavno. Proroštva koja dobijaju od viših činova otkrivaju Anđelima i, preko njih, ljudima.

Razumeli ste, Anđeli su najbliži našoj mlađoj braći. Iz ovoga reda su Anđeli Čuvari, oni koji su uvek sa ljudima. Svaki čovek ima svoga Anđela. Da ga štiti, čuva, i pruža mu svaku pomoć koja je Gospodu po volji. Kada čovek čini dobro, njegov Anđeo se veseli i miluje ga svojim
krilom po obrazu.
Ovi činovi i redovi anđeoski o kojima vam govorim predstavljaju put kojim nalozi, znanje i svetlost idu od Oca nebeskog ka Njegovoj deci. Anđeli više hijerarhije sve primaju od Trosunčanog Gospoda. I šire primljeno na redove srednje hijerarhije. A ovi na one iz niže. Tako sve do ljudi. Ali moram još da dodam: i primanje milosti Božije po sopstvenoj je volji. I ljudskoj i anđeoskoj. Mera te milosti određena je trudom svakog pojedinačnog bića da proslavi ime Božije. Ko se više trudi, veća mu je nagrada. Bliži je Gospodu. A o tome brinem ja, Serafim Jegudilo. Moje ime znači Hvala Božija. Nebeskim nagradama podstičem ljude da rade u slavu Oca našega. Pomažem im u svakom dobrom i Gospodu milom nastojanju i štitim ih od zla... "
Nazad na vrh Ići dole
Sanjalica
Maman Papillons Charmants Petits
avatar

Godina : 42
Location : Tamo gde vecno sunce sja...
Datum upisa : 16.08.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 12:32 pm

ANDJELI SU MEDJU NAMA...

Naš i anđeoski svjetovi se isprepliću u jedan, jedinstven i potpun svijet. Oni su tu, uz nas: vide nas, čuju, govore nam, ali mi njih teško osjetimo. Ne zbog toga što ne postoje već su naša čula pomalo ograničena i nedovoljno usklađena s tom Božanskom vibracijom.
Kako onda doprijeti do njih? Vrlo jednostavno i prirodno – SPONTANOM MOLITVOM . Izrecite svojim riječima sve što vam je na srcu, što vas tišti, rastužuje, što vam nedostaje... Zazovite, zaželite, izrecite... «Tražite i dat će vam se...» Anđeli će vas čuti i proslijediti vašu molitvu Božanskome Ocu... i čuda će se početi događati. Otvorite svoje srce, povjerujte u ispunjenje molitve i otvorit će vam se predivni anđeoski svjetovi za koje niste ni slutili da postoje... Zatvoreni u svojoj sivoj svakodnevici, stresu, problemima na poslu i obitelji odvojili ste se od bližnjih, kao i od Boga i prestali vjerovati u bolje sutra... Ne očajavajte, ne gubite nadu jer Anđeli vas vole i štite, Bog je u svakome trenutku uz vas. Sjetite se izreke iz Talmuda: «Iznad svake vlati trave nagnut je jedan Anđeo i šapće joj: Rasti, rasti...» Kad se svemogući Bog brine o svakoj vlati trave, o pticama nebeskim, kako se ne bi brinuo o nama, njegovoj najdražoj tvorevini? Odvojeni smo samo u svojim mislima, u svome osjećaju samoće i nemoći, ali Bog nas nikada ne napušta, u svakome trenu uz nas su naši čuvari i pomagači, naši Anđeli. Jedan osobit bio je uz nas na dan kad smo rođeni i ostaje uz nas u sve dane koje živimo na ovoj planeti. Raduje se s nama, tuguje s nama, štiti nas od zla na našemu putu...
No, isto tako uz nas su i svi Anđeli i Arhanđeli, ovisno o svojoj zadaći i onome što nam je u određenom dijelu života potrebno...
Kako ih osjetimo? Svaki osjet blaženstva, ispunjenosti, ganuća, zahvalnosti, nadahnuća, sreće, sigurno je vezan uz Anđele. Svaka dobra ideja, pozitivna misao, sve skladno i uravnoteženo u životu možemo zahvaliti njima. Što se više družimo s Anđelima i ujedinimo u molitvi, što smo tiši i sigurniji u njihovo božansko vodstvo, bolje ćemo ih osjećati. Život će nam postati smireniji, vedriji, uživat ćemo u svakoj zraci sunca, kapi kiše, osmijehu djeteta, svakom cvijetu i oblaku na nebu... Sve su to čuda Božja kraj kojih prolazimo smrknuti i pognute glave. A potrebno se samo malo osvrnuti...
Anđeli su među nama i to ne samo oni nevidljivi, krilati, božanski glasnici, već i oni ponekad prerušeni u lice starice, susjeda, prijatelja. Mi smo jedni drugima Anđeli kad pružimo ruku pomoći, kad zagrlimo bližnjega u tuzi, olakšamo mu teret njegova križa... I ljudi mogu biti Anđeli kada obavljaju anđeoske zadaće, kada oko sebe šire radost, ljubav i mir...
I na kraju, ne zaboravimo zahvaliti Anđelima. Jer imamo tako puno stvari na kojima možemo biti zahvalni, iako smo prečesto skloni vidjeti samo stvari koje nam nedostaju... Zahvalite i na onome što ste upravo zamolili Anđele sigurni da će vaša želja biti uslišana jer vrijeme i prostor ne postoje u anđeoskom svijetu. Sve je SADA.
Sigurna sam, u kojem god kutku ovoga materijalnog Svemira živjeli, zagrljeni ste krilom Anđela. Vjerujem da su ih mnogi od vas osjetili i prepoznali. Zato pišite, podijelite svoja iskustva s nama, jer niste jedini kojima se to dogodilo. Vrijeme je Anđela i njihov zov odjekuje u svim srcima, a na vama je samo da ih poželite čuti...
Sretno druženje s našim prijateljima Anđelima!


Anđeolog Dan Šercar
Nazad na vrh Ići dole
Sanjalica
Maman Papillons Charmants Petits
avatar

Godina : 42
Location : Tamo gde vecno sunce sja...
Datum upisa : 16.08.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 1:00 pm

ANĐEOSKA POMOĆ U ODNOSIMA

prema doktrini Dorin Virtju
( preveo i priredio Aurelius)

Spokoj se lako postiže u meditaciji. Ipak, stvarni duhovni razvoj podrazumeva umeće kako smeravati odnose sa drugima u pozitivnom pravcu. Kako ostati stabilan i pozitivan ako ljudi oko nas deluju negativno raspoloženi prema nama. Još jednom Anđeoska bića pružaju praktičnu i efektnu pomoć. Prema D.Virtju njihova asistencija u ovakvim slučajevima daleko prevazilazi efekte ovozemaljskih metoda, kao što je psihoterapija i slično. Mudro je stupiti u kontakte sa duhovnim
pomagačima, bez obzira da li se radi o emotivnim, porodičnim ili prijateljskim odnosima.


U ljubavim odnosima

Anđeli mogu pružiti pomoć bez obzira da li ste u vezi ili ste slobodni. Ukoliko tragate za vašim životnim partnerom "romantični anđeli" mogu vam pomoći da ga pronađete. Moćan metod invokacije ovih Anđela podrazumeva nalaženje mirnog mesta na kojem vam niko neće smetati i ispisivanje pisma koje počinje ovako:

"Dragi Anđele zaštitniče mog životnog partnera..." zatim otvorite srce ovim Anđelima. Nije značajno da li znate (mislite da znate) ko je vaš životni-duhovni partner ("soul mate"), jer oni znaju. Zatim
završite pismo otprilike ovako:

"Znam da moj životni partner traga za mnom kao što ja tragam za njim/njom. Hvala vam što nas vodite da se sretnemo i zavolimo i da spoznamo sreću harmoničnog odnosa koji se zasnima na međusobnom respektu, integritetu, zajedničkim interesovanjima i strastvenoj romansi. Hvala vam što me vodite na način tako da ću razumeti kako da stupim u taj odnos."

Virtju na svojim radionicama priziva ove Anđele, Kerubime, koji su nalik Kupidonu i su mnogima su pomogli da pronađu svog pravog partnera.

Dobro je razumeti da ova bića nisu ograničena prostorom tako da se "pojavljuju" na više mesta istovremeno, gledano ljudskim shvatanjem ove dimenzije i mogu da intervenišu u brojnim slučajevima kada je pomoć zatražena.

Životni, odnosno duhovni partner ("soul mate") je osoba sa kojom treba da se sretnemo i budemo u ovom životu na osnovu zaveta, odnosno plana koji je sklopljen u višim sferama pre aktuelne inkarnacije. To može biti neko sa kim "funkcionišemo" kroz niz prethodnih života, odnosno paralelnih postojanja, ili neko ko je, na neki način "nov", ali komplementaran sa nama i sudbinski usmeren ka ciljevima koji su zajednički ili su prividno različiti, ali suštinski povezani.
Ovi Anđeli mogu dati infuziju emocija i strasti postojećim odnosima. Zatražite da vam pomognu i da vaš partner otkrije zabavnu crtu vaše ličnosti koja je važan sastojak u odnosima. Mnogi parovi
previše fokusirani na posao i obaveze trebaju ovakvu pomoć da bi dali prostora zabavi i emocijama. Romantični Anđeli mogu da pomognu u ovom značajnom nastojanju i da prenesu energiju da se nastavi u takvom pravcu.

Odnosi sa prijateljima

Ovi odnosi nekada trpe zbog našeg posvećivanja duhovnom putu. Ukoliko ste u prijateljskom odnosu koji je stvoren u kontekstu ovozemaljskih interesovanja može vam se činiti da treba da se povučete
iz odnosa jer ste fokusirani na druge stvari. S druge strane zakon privlačenja ukazuje da možemo biti privučeni samo onima koji su na našoj "talasnoj dužini". Tako neko usmeren na ljubav i mir neće privući nekog ko je obuzet strahom.
Zamolite Anđele da vam pomognu da premostite ove faze u odnosima sa prijateljima. Zatražite da vam pomognu da se odnosi koji treba da se okončaju, okončaju na miran način. Oni vam mogu pomoći da pronađete nove prijatelje ukoliko to zatražite.
Ovde se radi o komunikaciji sa bićim iz viših dimenzija, koju mogu da ostvare svi koji to čine sa verom i dobrim namerama, bez obzira na njihova religiozna uverenja i pripadnost crkvi. Ova bića postoje nezavisno od ljudkih manjkavih shavtanja i retrogradnih dogmi, a tradicionalne religije imaju samo osnovnu, površnu predstavu o nekima od njih.

Odnosi u porodici

Na isti način Anđeli mogu vaše porodične odnose usmeriti u duhovnom pravcu.
Ukoliko imate porodicu privrženu tradicionalnim vrednostima možete se suočiti sa zabrinutošću bližnjih zbog vaših duhovnih aktivnosti. Nemojte ih ubeđivati. Dovoljno je da budete miroljubivi i srećni, to je najbolja reklama za vaše aktivnosti. Ubrzo se može desiti da vas pitaju
da im odate tajnu vašeg dobrog raspoloženja.
Anđeli pomažu da se oslobodimo ozlojeđenosti i ljutnje i da postignemo unutrašnji mir. Mnogi su iskusili bol u odnosima u porodici, prijateljskim i emotivnim vezama. Anđeli se staraju da taj bol ne
ugrozi naše sadašnje i buduće zdravlje i sreću. Ukoliko neko uradi nešto neoprostivo oni neće zauzeti stav da je to u redu. Umesto toga Anđeli nastoje da se oslobodimo otrova ljutnje koji deponujemo u mislima i telu. Ukoliko zadravamo ozlojeđenost time privlačimo slične odnose i situacije. Ukolki vam je dosta nezdravih odnosa to lako možete uzrokovati osećanje nepraštanja prema nekom članu porodice. Oproštaj je sinonim za "oslobađanje otrova" i njihovo zamenjivanje zdravljem i mirom. Anđeli vam mogu pomoći u tome, ako ih zamolite.
Efikasan način da se oslobodite emocionalnih otrova je da, dok zaranjate u san, prizovete Arhanđele Mihajla i Jeromila. To je zbog toga što ste u snu otvoreniji za Anđeoske intervencije. Dok ste budni
vaš ego strahovima može da blokira Anđeosku pomoć.
Recite Arhanđelima tiho ili glasno:
"Molim vas da oslobodite svakog staro osećanje ljutnje, bola, ozlojeđnosti, osuđivanja, gorčine i nepraštanja iz mojih misli, tela i emocija. Spreman sam da bol zamenim mirom. Sada oslobađam sve što može da blokira moju usmerenost ka miru, naročio u odnosima sa drugima". Posle buđenja ćete osetiti pozitivnu promenu bez obzira da li se sećate interakcije sa anđelima u snu, jer njihov rad je na podsvesnom planu.
Anđeli mogu da uklone stare sporove između živih, ali i u odnosu sa mrtvima. Ova isceljenja ne znače da treba, samo, da ovladate konkretnim odnosom. Cilj je da se oslobodi put ka ljubavi, miru i harmoniji u svim područjima vašeg života.


Deca

Mnogi roditelji, prema svedočanstvima koje je D.Virju prikupila uspela su da dobiju ili usvoje dete nakon što su zatražili anđeosku pomoć.

Primer su Meri i njen muž, koji su bili frustrirani čekanjem na usvojenje. Ona, ipak, nije gubila nadu. Jednog jutra pronašla je u blizini vrata njenih kola figuru Anđela u originalnom pakovanju. Bilo joj je čudno kako se figura našla tu, ali je to shvatila kao dobar znak i stavila je u torbu. Te večeri zatražila je pomoć Anđela oko usvojenja. Sledećeg jutra njihova agencija im je javila dobre vesti.
Uskoro su dobili sina Džona kome je sutradan bio peti rođendan. Po dolasku deteta Anđeli su i dalje pružali pomoć.
Dva Arhanđela koja se bave decom su Gabriel i Metatron. Gabriel se stara o deci u periodu ranog detinjstva, od začetka i trudnoće dok dete ne prohoda i kasnije, a Metatron ih preuzima u vreme sazrevanja kao zaštitnik čija uloga je da razvija i štiti duhovnu prirodu deteta.
Roditelji, takođe, mogu tražiti dodatnu pomoć u vezi sa ponašanjem dece. U pogledu zdravlja i ishrane Arhanđel Rafael je prava adresa. Oko bilo kojih ozbiljnih problema, kao što je uzimanje droga, agresivno ponašanje i slično Arhanđel Mihajlo će pružiti pomoć. Zatražite da očisti-vakumizira vaše dete, to je izraz koji Anđeli upotrebljavaju za proces čišćenja osobe od nižih energija. Kako Virtju navodi postoje primeri potpune promene ponašanja dece, kao rezultat vakumiziranja i oni značajno nadmašuju psihoterapeutske rezultate.


O Dorin Virtju

Uputstva za anđeosku pomoć data u ovom tekstu u obimnijem vidu opisana u knjigama doktora psihologije Dorin Virtju, pre svega u knjizi "Anđeli 101 uputstvo za kontaktiranje, rad i izlečenja". Dorin Virtju je značajan duhovni radnik sa izuzetnim medijumskim sposobnostima. Njen rad obuhvata rad sa Anđelima i drugim višim bićima. Bavi se i elementalima, indigo i kristalnom decom i održava brojne kurseve. Napisala je oko dvadeset knjiga.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 2:18 pm

Sigurna sam, u kojem god kutku ovoga materijalnog Svemira živjeli, zagrljeni ste krilom Anđela. Vjerujem da su ih mnogi od vas osjetili i prepoznali.....


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
avatar

Godina : 58
Location : podnozje Alpi
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 8:20 pm

Andjeo,sam Bog ili nesto trece,znam da imam svog cuvara.....znam da cuje i moje molbe,cak sam jednom pokusala i napraviti sporazum uspjelo mi je ali kasnije sam saznala da se to ne valja raditi,nisam vise.Imamo mi svi nekog andjela............samo treba vjerovati da je tu kad nam treba.


.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Smiljan

avatar

Datum upisa : 23.10.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Dec 12, 2008 8:48 pm

Sveti Božji anđeli, molite za nas!
[You must be registered and logged in to see this image.]
Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru. Još sam od samoga djetinjstva, vjerojatno kao i sva druga djeca, puno puta ponavljajući molio: "Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj..." Moj anđeo čuvar zna što ja radim. Moje pouzdanje u njega i u njegovu zaštitničku prisutnost u meni stalno raste. Sveti Mihael, sveti Gabrijel i sveti Rafael su arkanđeli koje često zazivam u molitvi. Sjećam se također vrlo lijepe rasprave svetoga Tome o anđelima kao čistim duhovima.
(Iz Papine knjige "Ustanite, hajdemo!")
Nazad na vrh Ići dole
Sanjalica
Maman Papillons Charmants Petits
avatar

Godina : 42
Location : Tamo gde vecno sunce sja...
Datum upisa : 16.08.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Sre Feb 18, 2009 12:06 pm

Анђели постоје да би чували наше душе и нас саме. Понекад се живот узнемири и крену да нам се дешавају ружне, болне ствари, које, нажалост, Анђели не могу да спрече.
Живот је чудо, и сваким новим даном нас искушава, доносећи нам и радост и смех, али често бол и тугу.
Тада долази на ред Храброст. Она постоји да би нам улила веру, и наду, и охрабрила нас да морамо даље.
Та чудна сила звана Храброст помаже Анђелима да пребродимо све оно лоше што нам се дешава и да нас врати са пута којим смо несвесно кренули -пута безнађа и понора.
Захваљујући Анђелима и Храбрости враћамо веру у Бога, у своју душу, у свој разум, поново живимо и не животаримо.
Знам, неко ће бити скептик и рећи да је све ово измишљено да би читаоци имали нови текст пред собом.
Али, није тако. Ово је истина, и заиста постоје и Анђели, и Храброст, баш као што постоје Љубав, Време, Туга, Срећа.
Они су део наших живота. Када схватимо да је живот често суров, почињемо и да верујемо у њих, као што верујемо у Бога.
Надам се да ће ове мисли допрети до рањених душа, да ће их оснажити и улити им наду, и да ће свима који су срећни учврстити срећу и помоћи им када стигну тешки дани.
Некада пада киша. После кише увек долази Сунце.
Знајте да су наше највеће богатство здравље и љубав.

Svima koji su izgubili svog andjela, želim da ga pronadju što pre........
Nazad na vrh Ići dole
Lily
First Bride
avatar

Godina : 21
Location : .. majka Serbia..
Datum upisa : 12.09.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Sre Nov 30, 2011 10:57 am

Hmmm.. procitala sam sve napisano, i u redu je, koliko vidim to je vise upoznavanje sa hirejarhijom Bozijom i objesnjenjem ko su Andjeli.
No, mene zanima nesto drugo.. mnoge osobe su imale iskustva sa susretima upravo sa Andjelima, prvo se to prepricavalo sapatom, posle slobodnije, ali uvek sa zebnjom i strahopostovanjem. Takve osobe su drugi ili postovali ili ih ismejavali.. postoje i oni koji su izmisljali iz ko zna kojih razloga.. No, to su zanimljive price koje smo mogli da cujemo od nasih starih.. nekada davno.

Znate li neku od tih prica, poznajete li mozda neku osobu koja je imala takvih iskustava??? [You must be registered and logged in to see this image.]

Secam se jedne price, bila sam mala devojcica, plasila sam se mraka strasno.. pa je mama na takve teme uvek ucutkivala sagovornika plaseci se da ne sanjam ko zna sta, jer sam oduvek bila kao sundjer, a potom sanjala ruzne snove.

Elem, zena koja je tvrdila da je videla Andjele zivi u mom komsiluku, sada je to baka od oko 80godina. Videla ih je kao mala devojcica, igrali su se.. pokusala da im pridje i brat je uplasen sklonio.. po svoj prilici i on ih je video, pa se uplasio da je to predznak neceg loseg.. ili se samo uplasio.. bili su deca oboje, ali on kao stariji nikad nije hteo/voleo da to spominje, a ona svega nekoliko puta, dovoljno za deciju mastu ( tj. mene) da ostane zabelezeno u svesti kao nesto uzviseno, nerealno, bajkovito, ali i strasno tajanstveno.. i da je o tome bolje ne govoriti.. eh te tabu teme.
Nazad na vrh Ići dole
Samhain

avatar

Datum upisa : 22.11.2011

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Sre Dec 07, 2011 3:17 pm

Anđeli (ipak) postoje!

Piše Dragoslav Marković

Godina 1985. U sovjetskoj kosmičkoj stanici “Saljut 7”, koja je lebdela iznad Zemlje već 155. dan boravila je šestočlana ekipa: Leonid Kizim, Oleg Atkov, Vladimir Solovjev, Svetlana Saviskaja, Igor Volk i Vladimir Džanibekov. Posada je obavljala uobičajene, svakodnevne poslove – laboratorijske eksperimente, osmatrala okolinu letelice, posmatrala nebeska tela i zvezde... Odjednom, stanicu je obmotao narandžast gasni oblak. Svi članovi posade za kratko su oslepeli od izuzetno jake svetlosti “oblaka”. Kada su se povratili od šoka, ali i kada im se vratio vid, svih šest članova posade jasno su videli kroz “prozor” svemirske stanice sedam figura koje su ličile na ljude!

KRILATI LJUDI
“Bića “ su ličila na ljude, ali su bila, u poređenju sa uobičajenim merama čoveka, gigantskog rasta, a na leđima su imala – krila! Uz to, oko glave su imala svetleći oreol. Baš kako hrišćanska religija zamišlja i predstavlja anđele.
Posada je odmah poslala iscrpan izveštaj sa svim detaljima na Zemlju. Po sletanju svo šestoro su mesecima ispitivali, podvrgavali raznoraznim testovima – od medicinskih do psiholoških. Rezultati su bili neumoljivi – pokazalo se da ni jedan od članova posade nije “odstupao” od vrhunskih zdravstvenih normi! Rezultat: svima je strogo zabranjeno, doživotno, da bilo kome kažu šta su videli u Kosmosu, a na izveštaj o celom slučaju je odmah stavljena oznaka “strogo poverljivo”!
Jedan od najnovijih dokaza da postoje “anđeli” izneo je niko drugi do glavni tvorac projekta teleskopa “Habl” Dr Džon Pračet. Mediji širom sveta su nedavno objavili čitavu seriju snimaka, napravljenih u različitim vremenskim intervalima tokom dugogodišnjeg boravka ovog “oka” naše planete u svemiru. Na mnogima od njih, koji ipak nisu objavljeni, veoma jasno se razaznaju zagonetni čovekoliki oblici sa krilima na leđima, koji lete oko teleskopa...
Posebnu pažnju istraživača “nepoznatog” izazvala je serija fotografija koja je zabeležila na orbiti oko Zemlje, ispod “Habla”, sedam jarko svetlećih objekata nepoznatog porekla. Rukovodilac projekta Dr Pratčet , koji je prvi video i analizirao snimke, tvrdi da se na njima jasno razaznaju čovekolike figure visine bar 20 metara koje su imale krila na leđima čiji je raspon bio kao i krila aviona “Erbas”!

GRAD ANĐELA
Nedavno je otkriveno da su i posade američkog svemirskog broda iz serije “Šatl” nebrojeno puta bili svedoci pojavljivanja bića, sličnih, po našim predstavama, anđelima. Svi takvi izveštaji, kako u Rusiji, tako i u SAD, i dalje su klasifikovani kao “najstroža tajna”.
Posebna je priča o iskustvima ruskih kosmonauta sa orbitalne stanice “Mir” koja i dalje lebdi iznad Zemlje. Jedan neimenovani ksomonaut, kaže se na sajtu [You must be registered and logged in to see this link.] posvedočio je da su on i njegov suletač tokom polugodišnjeg boravka na stanici imali u više navrata fantastične vizije-priviđalo im se da se pretvaraju u neka druga stvorenja-ljude, životinje, pa čak i u vanzemaljska, humanoidna stvorenja, uključujući nama poznate “anđele” ...Slične priče ruskih kosmonauta, ali i američkih odavno su poznate, ali su do nedavno čuvane u strogoj tajnosti. Sada su na videlo izbile i ispovesti kosmonauta da su u stanici videli žive, pa čak i odavno umrle rođake.
Slična iskustva imaju i piloti supersoničnih aviona. Kako ruski, tako i američki. Posebno je zanimljiv fenomen tzv. gigantske ruke, koji se pojavljuje tokom dužih letova. Pilot, odjednom, ima osećaj da upravljačku palicu aviona drži nečija nevidljiva ruka koja i upravlja avionom!. Istraživanja u SAD, ali i u Rusiji su egzaktno pokazala da je najmanje 15 odsto pilota osetilo taj “efekat”, a da je on uzrok većine neobjašnjivih avionskih katastrofa...
Teleskop “Habl” je poslao 26. decembra 1994. u zemaljski centar “Godak” nekoliko stotina snimaka na kojima je zabeležen gigantski grad potpuno bele boje koji je bukvalno lebdeo u svemiru. “Habl” je snimao sazvežđe, veoma udaljeno od Zemlje, a naučnike je porazilo što grad nije bio na površini neke planete ili bilo kakvog drugog nebeskog tela, već je bukvalno – lebdeo u svemiru! Pojedini, retki naučnici koji su videli snimke kunu se da su na “ulicama” grada videli, doduše veoma maglovito, čovekolika stvorenja sa – krilima na leđima.
Zvanični Vašington je odmah naredio da se izveštaj i fotografije klasifikuju kao strogo poverljive. Američka svemirska agencija NASA se, međutim, odmah pozabavila fenomenom, jer je državni vrh – ozbiljno shvatio postojanje gigantskog grada u svemiru!

(c) Treće oko


Nazad na vrh Ići dole
http://soulmate.forumieren.com/
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Pet Jun 10, 2016 8:11 pm

Ova silikonuša -vernica ,sve ispod ikone ,ne da se razume u anđele ,nego nudi i direktnu komunikaciju sa njima -pomoću specijalnih karata ? 

Da nisam video svojim očima -ne bih verovao da je tako nešto moguće . 

[You must be registered and logged in to see this link.]

Dotična ima 1300 sledbenika ,od kojih je neki nazivaju i "svojom kraljicom" ,a po sopstvenim rečima se bavi "kanalisanjem anđeoskih poruka" -i to na dnevnom nivou ? 
Evo još par saveta ove "anđelice" .

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
Danubius
Čuvar Vatre
avatar

Godina : 57
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   Uto Jun 14, 2016 3:12 pm

Eeeee....ebem li ga,preteraše . 

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
http://danubius.bestoforum.net/ Na mreži
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: O anđelima...   

Nazad na vrh Ići dole
 
O anđelima...
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: DUHOVNOST I EZOTERIJA :: RELIGIJA :: INTERKONFESIONALNE DILEME-
Skoči na: